Meta
Realitatea Vâlceană

Șefa ISJ Vâlcea: La Evaluarea Națională, Procentul de promovare a fost peste cel de anul trecut şi peste media pe ţară. 78,8% este onorant!

Performanţe mai puţin notabile s-au produs anul acesta, în toată ţara, la examenul de Evaluare Naţională în comparaţie cu anul trecut, cu o singură excepţie, la Vâlcea, potrivit adevarul.ro.

Chiar dacă nu au mai fost înregistrate atâtea medii sau note de 10 ca anul trecut, nivelul de promovabilitate din acest an a fost superior celui de anul trecut şi peste media pe ţară, susţine conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vâlcea.

Anul acesta un singur absolvent de clasa a VIII-a a reuşit să obţină media 10, faţă de anul trecut când s-au remarcat 17 elevi. Şi de această dată, performanţa vine din rândurile elevilor unei şcoli cu tradiţie în astfel de rezultate – Şcoala Gimnazială „Take Ionescu” din Râmnicu Vâlcea.

Directoarea şcolii, profesoara Florina Soare, a anunţat pe pagina sa de socializare numele elevei care a obţinut media 10: „S-a mai încheiat o etapă din viaţa voastră, dragi absolvenţi ai clasei a VIII-a. Vă felicit pentru rezultatele obţinute, pentru că încă o dată suntem numărul 1, prin media 10 obţinută de eleva Alexia Păunete. Sunt convinsă că vă reevaluaţi cu obiectivitate înainte de a depune contestaţii şi rezultatele vor fi pe măsura muncii şi aşteptărillor voastre. Felicitări Take Ionescu!”.

De asemenea, scăzut a fost şi numărul notelor de 10 din acest an, 27, la una sau ambele materii de examen în comparaţie cu anul trecut când 135 de copii obţineau astfel de rezultate.

244 de elevi au obţinut peste media 9 la evaluarea naţională din acest an, motiv pentru care se aşteaptă ca după contestaţii să crească şi numărul mediilor de 10.

„La nivel naţional, situaţia stă la fel ca la Vâlcea, în sensul că nu s-au mai obţinut atâtea medii de 10 ca anul trecut”, a declarat şefa Inspectoratului Şcolar Vâlcea, Mihaela Andreianu.
Faţă de anul trecut, la nivel naţional, au fost de şapte ori mai puţine medii de 10. De altfel, este cel mai mic număr înregistrat în ultimul deceniu.
În schimb, conducerea Inspectoratului Şcolar Vâlcea consideră că promovabilitatea la Evaluarea Naţională spune cel mai mult despre cât de pregătiţi au fost elevii în acest an. Iar la Vâlcea: „Procentul de promovare a fost peste cel de anul trecut şi peste media pe ţară: 78,8%, ceea ce este onorant”, a mai declarat Mihaela Andreianu, inspector şcolar general al IŞJ Vâlcea, pentru „Adevărul”.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.