Meta
Realitatea Vâlceană

Șoferi sub influența alcoolului, depistați de polițiștii rutieri! Permise reținute, amenzi usturătoare și dosare penale!

ACȚIUNE PE ALCOOL A POLIȚIEI RUTIERE
Polițiștii rutieri au acționat în zilele de 16 și 17 iunie a.c., pe raza întregului județ, pentru reducerea riscului rutier, fiind aplicate sancțiuni contravenționale de peste 24.000 de lei.

Acțiunea a vizat verificarea modului în care șoferii respectă prevederile referitoare la consumul de alcool la volan.

Au fost aplicate 73 de sancțiuni contravenționale, de peste 24.000 de lei.

Polițiștii au reținut 7 permise de conducere, din care 4 pentru consum de alcool și au retras 2 certificate de înmatriculare.

Pe timpul acțiunii, au fost constatate 3 infracțiuni la regimul rutier.

Exemple:

În noaptea de 15/16 iunie a.c., pe strada Ion Luca Caragiale, din municipiul Râmnicu Vâlcea, a fost depistat un bărbat de 48 de ani, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii rutieri au procedat la testarea bărbatului cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost condus la Spitalul Județean Vâlcea, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosarul penal.

***

La data de 16 iunie a.c., în jurul orei 19.00, cu ocazia unui control în trafic, polițiștii au depistat un bărbat care conducea un autoturism pe strada Alexandru Ioan Cuza, din orașul Ocnele Mari.
În urma testării cu aparatul etilotest a bărbatului, a rezultat o valoare de 1,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Persoana în cauză, după ce a fost testată cu aparatul etilotest a fost condusă la Spitatul Județean Vâlcea, în vederea recoltării probelor biologice de sânge, dar aceasta a refuzat acest lucru.
În cauză a fost întocmit dosar penal.

***

La data de 16 iunie a.c., ora 23.30, un bărbat de 34 ani, din orașul Ocnele Mari, a condus un autoturism în localitate, iar in urma testării cu aparatul etilotest s-a stabilit că, șoferul avea o alcoolemie de 0,52mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatului i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.