Meta
Realitatea Vâlceană

Șefii instituțiilor, în ședință la Prefectură! Demersuri pentru clarificarea cazului de la Pediatrie, din cadrul SJU!

Joi 17.01.2019,în fața Prefecturii Vâlcea a avut loc o mișcare de protest, împotriva malpraxisului de la Secția Pediatrie a S.J.U Vâlcea.
Luni, 21 ianuarie 2019, începând cu ora 10.00, prefectul Florian Marin a convocat în ședință instituțiile ce au legătură cu situația prezentată, aflate în coordonarea Instituției Prefectului Vâlcea,respectiv Direcția Sănătate Publică Vâlcea și Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea,reprezentate de către directorul Lorena Mărgăritescu și președintele-director, Alin Voiculeț. De asemenea au fost prezenți: Dan Ponoran-manager al SJU Vâlcea, Dan Pădureanu-manager al Stației Județene de Ambulanță Vâlcea, col. Leontin Pătru-prim adjunct al șefului ISU Vâlcea și Ionel Vîncea-lider al Cartel Alfa.

În urma discuției s-au stabilit următoarele măsuri:
-La nivelul SJU Vâlcea va fi finalizată în această săptămână cercetarea disciplinară de la Secția Pediatrie,solicitată încă de săptămâna trecută și de către președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.
-Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a finalizat controlul la UPU Vâlcea și Secția Pediatrie,materialul fiind înaintat către Ministerul Sănătății,potrivit solicitării doamnei ministru Sorina Pintea.
-La nivelul Casei de Sănătate Publică Vâlcea a fost finalizat controlul la SJU Vâlcea-Secția Pediatrie, rezultatele acestuia urmând a fi concretizate până la mijlocul acestei săptămâni, într-un raport ce prevede și măsurile dispuse.
Copii de pe materialele de control, de la cele trei instituții, vor fi înaintate și către Instituția Prefectului,urmând a fi aduse la cunoștiință și opiniei publice,în perioada următoare.
“Instituția Prefectului a finalizat și urmează a înainta astăzi o informare, la care sunt anexate memorii ,către Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne-Departamentul pentru Situații de Urgență. În informarea către Ministerul Sănătății am solicitat și trimiterea corpului de control al acestui minister, atât la SJU Vâlcea cât și la Stația de Ambulanță Vâlcea,pentru clarificarea situațiilor semnalate în memorii”, a declarat prefectul Florian Marin.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.