Meta
Realitatea Vâlceană

14 septembrie, deschiderea noii stagiuni a Teatrului Anton Pann

Iubitorii de teatru din Râmnicu Vâlcea se pot bucura din toamnă, odată cu începerea noii stagiunii a Teatrului Anton Pann, de noi spectacole în care s-au investit zeci de ore de repetiții.

În decursul acestei vacanțe la Teatrul Anton Pann dramaturgia românească și spectacolele pentru cei mici au avut prioritate. Patru premiere sunt aproape de finalizare, iar cei de aici se pregătesc pentru organizarea unui prim festival în care sunt incluse cele mai bune producții de teatru realizate în 2018, dedicate celebrării Centenarului, și nu numai. Versus- Showcase Centenar se va numi festivalul care se va desfășura la Teatrul Anton Pann, în perioada 18-25 septembrie, dar despre acest festival vom vorbi în apropierea evenimentului.
O preocupare constantă a Teatrului Anton Pann, odată cu deschiderea anului școlar, este aceea de a include în repertoriul teatului și spectacole pentru copii. Spectacolele adresate copiilor de vârstă foarte mică (1-3 ani) sunt special gândite, fiecare spectacol dedicat lor reprezintă o adevărată aventură. Cu puterea imaginației ei vor afla povești despre curaj, prietenie, curajul de a de a descoperi lumea.
14 septembrie este ziua cand se dă startul unei noi stagiuni. Holurile Teatrului Anton Pann vor răsuna din nou de glasurile celor mici care, curioși, împreună cu părinții lor, cu bunicii, vin să vadă noile montări. Diana Ligi, o tânără absolventă a UNATC București, propune publicului tânăr spectacolul ”Firul de Aur”. Un nume de regizor tânăr în care teatrul și-a pus speranța.
”Mă numesc Diana Ligi, am 26 de ani și sunt regizor de teatru. Sunt la prima colaborare în acest teatru și odată cu ea sunt și la primul spectacol pentru copii. Am crescut prin teatrele din Botoșani, iar apoi mi-am continuat studiile la U.N.A.T.C. „I. L. Caragiale”, București. Pasiunea pentru teatru a apărut de când eram copil, iar acum mă bucur mult că am avut ocazia să fac o punte între viața adultă și copilărie. Spun asta pentru că am încercat să mă gândesc la ce ar fi benefic pentru copii să rețină și ce i-ar ajuta după un spectacol, iar eu consider că la vârstele copilăriei, pe lângă o poveste frumoasă, e nevoie și de un mesaj. Acest spectacol este despre încredere și perseverență, dar și despre respectarea cuvântului dat. „Firul de Aur”, de Sabina Balan este atât un basm, cât și o lecție la care sunt așteptați și copiii și părinții.”
Acesta este un prim spectacol, premieră, care deschide stagiunea 2019-2020, în data de 14 septembrie, ora 11.30, Sala Studio a Teatrului Anton Pann. Despre celelalte premiere cu detalii vom reveni în curând.
“Din 14 septembrie vă așteptăm la teatru, Teatrul Anton Pann v-a pregătit numeroase surprize!”, a declarat Daniela Ștefănescu, purtătorul de cuvânt al teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.