Meta
Realitatea Vâlceană

19 noiembrie: MAREA DEZBATERE A PREȘEDINTELUI IOHANNIS. VINE ȘI CONTRACANDIDATA DĂNCILĂ?!

Președintele Klaus Iohannis are marți seara, 19 noiembrie 2019, ora 19.00, dezbaterea cu reprezentanți ai presei, dezbatere la care accesul contracandidatei sale a fost interzis. Pentru prima dată, de la alegerile prezidențiale din 2000, nu va exista o confruntare finală între candidații intrați în turul II. În urmă cu 19 ani, Ion Iliescu a refuzat dezbaterea cu adversarul său de atunci, Corneliu Vadim Tudor.
Evenimentul va avea loc în aula Bibliotecii Centrale Universitare, în organizarea Școlii Naționale de Științe Politice și Administrație.
Președintele Klaus Iohannis nu-și va înfrunta adversarul direct, ci doar va răspunde la o serie de jurnaliști invitați special pentru acest lucru.
”Va fi o dezbatere pe model american, vor participa 200 de studenți, la balcoane va fi presa acreditată și jurnaliștii străini. Vor fi 7-8-9 jurnaliști, analiști și politologi care îi vor pune întrebări, iar dezbaterea va dura în jur de două ore sau mai mult”, a declarat Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL.
Până acum au fost stabilite numele a șase persoane care vor putea să-i adreseze întrebări președintelui: Ion M. Ioniță (Adevărul), Cristian Leonte (Pro TV), Radu Tudor (Antena 3), Cristina Șincai (România TV), Moise Guran (Europa FM) și politologul Cristian Pârvulescu (SNSPA).
Potrivit G4Media, există o a doua listă cu jurnaliști din care ar putea fi selectați alte câteva persoane care ar putea intra în prima categorie, în funcție de modul în care se vor finaliza discuțiile cu staff-ul de campanie al PNL: Cosmin Prelipceanu (Digi24.ro), Cristian Tudor Popescu (Digi24), Alina Manolache (Digi24.ro), Denise Rifai (Realitatea TV), Claudiu Popa (Realitatea TV), Marilena Mititelu (Realitatea TV) Tudor Mușat (Europa FM), Cristian Pantazi (G4Media.ro), Dan Tăpălagă (G4Media.ro), Clarice Dinu (HotNnews.ro), Liviu Avram (Adevărul.ro), Dumitru Borțun (SNSPA), Adriana Nedelea (Libertatea.ro), Magda Grădinaru (Ziare.com), Ioana Ene Dogioiu (Ziare.com), Silviu Mănăstire (B1TV).
Restul presei va sta la ”galerie”, putând să relateze doar despre modul în care decurge dezbaterea.
Întrebarea zilei: Va veni și Viorica Dăncilă? Tot în legătură cu evenimentul organizat de Iohannis, au apărut speculații legate de faptul că Viorica Dăncilă ar putea apărea neinvitată forțând astfel o dezbatere deschisă cu candidatul susținut de PNL. Scenariul acesta are șanse mici să se întâmple deoarece chiar Klaus Iohannis a spus clar că Dăncilă nu va intra în aula BCU. ”Nu va fi primită, fiindcă nu este o dezbatere la care am invitat pe cineva. Este o discuţie cu jurnalişti, formatori de opinie, pe care eu am organizat-o, la care eu i-am invitat şi vom avea o discuţie aşezată, foarte interesantă, sper, despre mandatul care a trecut şi despre mandatul care sper să fie”, a declarat Klaus Iohannis, citat de Agerpres.
UPDATE ora 17.30
Ca să-i compromită dezbaterea lui Iohannis, Viorica Dăncilă fură startul și i-a chemat pe jurnaliști să-i “pună întrebări” de la ora 18.00, la Palatul Parlamentului.
Candidata PSD nu se va mai duce peste Iohannis la BCU, dar a fost sfătuită să-i “desumfle” dezbaterea lui Iohannis, ocupând televiziunile cu o oră înainte de mult discutata întâlnire cu presa organizată de președinte.
Staff-ul PSD speră ca lumea să fie suficient de plictisită după o oră cu Viorica Dăncilă astfel încât interesul pentru dezbaterea lui Iohannis să scadă.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.