Meta
Realitatea Vâlceană

23 şi 24 iunie a.c., Parada iilor, la Vâlcea

• În semn de preţuire pentru acest simbol naţional şi pentru a marca aşa cum se cuvine Ziua Internaţională a Iei, angajaţii şi conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea au îmbrăcat ia tradiţională.

Evenimentul a fost deschis, vineri, 23 iunie, cu începere de la orele 10.00, de preşedintele Constantin Rădulescu, care, alături de angajaţi ai instituţiei îmbrăcaţi în IA tradiţională, i-a întâmpinat pe oaspeţi în foaierul „Sălii de spectacole” a Consiliului Judeţean Vâlcea, a fost organizată o expoziţie de port popular tradiţional.

Manifestările au continuat cu o paradă a portului popular, care a parcurs traseul Consiliul Judeţean Vâlcea – Parcul Antonio Copetti (Teatrul Anton Pann) – bulevardul Tudor Vladimirescu – Calea lui Traian, având ca punct final Arhiepiscopia Râmnicului.

Sâmbătă, 24 iunie, manifestările au continuat la „Muzeul Satului Vâlcean”, unde, începând cu orele 10.00, oaspeţii evenimentului au fost aşteptaţi cu un amplu şi divers program ce a cuprins ateliere de creaţie, paradă şi dansuri ale Sânzienelor, competiţii şi jocuri distractive pentru copii, muzică şi hore tradiţionale, concert folK, tombolă cu premii şi gustări savuroase.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.