Meta
Realitatea Vâlceană

25 martie, Ziua Poliţei Române, La Mulţi Ani!

Pentru omagierea celor 192 de ani a poliţiei moderne, poliţiştii vâlceni au fost alături de cetăţeni, organizând o serie de manifestări menite să marcheze importanţa zilei de 25 martie pentru Poliţia Română.

Astfel, începând cu ora 12.00, în municipiul Râmnicu Vâlcea, în parcarea River Plaza Mall, a fost organizată o expoziţie inedită cu stand-uri de prezentare a tehnicii şi materialelor din dotarea Serviciului de Acţiuni Speciale, Serviciului Criminalistic, Biroului de Ordine Publică – Poliţia de Proximitate, Serviciului Rutier, Serviciului Cazier Judiciar şi Evidenţă Operativă, Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Corpului Naţional al Poliţiştilor – Biroul Teritorial Vâlcea. Specialiştii criminalişti au explicat tuturor celor interesaţi dotările laboratorului criminalistic şi de asemenea vor realiza fotografii vizitatorilor cu tehnica expusă. Poliţiştii din cadrul Serviciului Cazier Judiciar şi Evidenţă Operativă – Camera de Corpuri Delicte au expus obiecte care au fost confiscate de către oamenii legii în decursul timpului.Poliţiştii rutieri împreună cu cei din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au distribuit materiale informativ-preventive.

Totodată, la sediul IPJ Vâlcea, începând cu ora 13.00, a avut loc şedinţa festivă, în cadrul căreia reprezentanţii autorităţilor locale au prezentat mesajele dumnealor cu ocazia acestui eveniment.

Aşadar, au ţinut să-i felicite pe poliţiştii vâlceni, prefectul Dumitru Nicu Cornoiu, preşedintele CJ, Ion Cîlea, subprefectul Aurora Gherghina, vicele CJ, Dumitru Persu care este şi şeful ATOP Vâlcea etc.

De asemenea, s-au desfăşurat ceremonialul de avansare înainte de termen şi la termen a poliţiştilor din cadrul IPJ Vâlcea în următorul grad profesional, oferirea de diplome şi plachete celor care au condus Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea în ultimii 24 de ani şi înmânarea simbolurilor aprecierii profesionale mai multor poliţişti.

La Mulţi Ani, Poliţei Române, La Mulţi Ani, poliţiştilor vâlceni! (A.T.)

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.