Meta
Realitatea Vâlceană

26 iunie, Ziua Drapelului Naţional, sărbătorită şi la Vâlcea

Luni, 26 iunie 2017, începând cu ora 9:50, pe platoul din faţa Instituţiei Prefectului – Judeţul Vâlcea, a avut loc ceremonia de sărbătorire a Zilei Drapelului Naţional, eveniment la care au participat subprefectul Aurora Gherghina, viceprimarul Carmen Preda, Arhiepiscopul Râmnicului, IPS Varsanufie, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Mihăilă, directorii de instituţii deconcentrate din judeţ și elevii de la Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleșoianu”.
Subprefectul Aurora Gherghina a dat citire mesajului ministrului M.A.I., Carmen Daniela Dan, apoi au urmat alocuțiunile consilierului președintelui CJ Vâlcea, Adrian Mihăilă și ale viceprimarului Râmnicului, Carmen Preda.
Ca locuitori ai oraşului care a dat naştere unuia din cele mai importante simboluri naţionale – Imnul ”Deşteaptă-te, române!” – suntem mândri să salutăm şi să ne înclinăm în faţa unui alt simbol fundamental al României: Drapelul Naţional! Cuvintele sunt de prisos în faţa istoriei glorioase adunate în faldurile acestui steag, în care trecutul de care suntem atât de mândri se îngemănează cu un viitor pe măsură. Fie ca Drapelul Naţional să fluture de-a pururi pe cuprinsul acestei ţări minunate, iar vederea celor trei culori, atât de pline de semnificaţii, să umple de mândrie şi speranţă inimile urmaşilor noştri. La Mulţi Ani Drapelului Naţional! La Mulţi Ani România! La Mulţi Ani tuturor vâlcenilor!”, a afirmat viceprimarului Râmnicului, Carmen Preda.
La final, în aplauzele tuturor celor prezenţi, a defilat garda de onoare.

Anemona Tănase

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.