Meta
Realitatea Vâlceană

28 aprilie 2015, „Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă”

Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) a sărbătorit Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă pe 28 aprilie a.c. pentru a promova prevenirea accidentelor şi a bolilor profesionale la nivel mondial. Este o campanie de sensibilizare menită să concentreze atenţia internaţională asupra tendinţelor emergente în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi a dimensiunilor la nivel global a leziunilor, bolilor şi deceselor legate de muncă.

28 aprilie este, de asemenea, o zi în care mişcarea sindicală din lume onorează memoria victimelor accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale şi organizează simultan campanii în întreaga lume.

O cultură naţională de securitate şi sănătate în muncă este una în care dreptul la un mediu de lucru sigur şi sănătos este respectat la toate nivelurile, în care guverne, angajatori şi lucrători participă activ la asigurarea unui mediu de lucru sigur şi sănătos prin intermediul unui sistem de drepturi, responsabilităţi şi îndatoriri definite şi în care cea mai mare prioritate este acordată principiului implicării tuturor actorilor prevenirii în crearea unei culturi de prevenire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

„Pentru a marca acest eveniment, Inspectoratul Teritorial de Muncă Vâlcea a organizat în data de 28 aprilie 2015 un simpozion la care au participat reprezentanţi de la 92 angajatori, lideri de sindicat, lucrători desemnaţi, reprezentanţi ai lucrătorilor, reprezentanţi ai serviciilor externe de prevenire şi protecţie.

Tema lansată cu această ocazie de O.I.M. pentru anul 2015 este: Împreună pentru crearea unei culturi de prevenire SSM”.

Pe site-ul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea s-a postat pentru acest eveniment afişul Organizaţiei Internaţionale a Muncii pentru marcarea zilei de 28 aprilie 2015 ca zi internaţională a securităţii şi sănătăţii în muncă”, ne-a declarat Ion Tănăsoiu, inspector şef al ITM  Vâlcea.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.