Meta
Realitatea Vâlceană

29 aprilie, “Ziua veteranilor de război”, sărbătorită şi la Vâlcea

Anul 2015 este unul special pentru bătrânii combatanţi, având în vedere că se împlinesc 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial şi 25 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război.

Este, aşadar, un an de referinţă privind respectul faţă de cei care ne-au lăsat o ţară liberă şi independentă, drept pentru care a fost declarat, prin HG nr.164/2015, „Anul Veteranilor de Război”.

Totodată, prin HG nr.1222/2007 a fost instituită „Ziua veteranilor de război”, care se sărbătoreşte în ziua de 29 aprilie a fiecărui an.

Faţă de cele prezentate, având în vedere că venerabilii veterani, invalizi şi văduve de război sunt îndreptăţiţi la recunoştinţă din partea întregii societăţi româneşti, la Monumentul Independenţei din municipiul Râmnicu Vâlcea a fost organizată o ceremonie, miercuri, 29.04.2015, începând cu ora 10.00, eveniment la care au participat prefectul Dumitru Cornoiu, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean, Gheorghe Păsat, vicepreşedinţii Dumitru Persu şi Romulus Bulacu, viceprimarii Primăriei Râmnicului Vasile Cocoş şi Eduard Vârlan, dar şi alte personalităţi importante ale judeţului.

După oficierea slujbei de către un sobor de preoţi, potrivit specificului unei comemorări, la finalul evenimentului au fost depuse coroane de flori la Monumentul Independenţei de către şefii instituţiilor vâlcene.

Adina DUMITRU

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.