Meta
Realitatea Vâlceană

42 de ani de Sărbătoare a Căpșunului, la Bunești

Primăria Comunei Bunești, alături de Consiliul Local și Căminul Cultural, va organiza duminică, 3 iunie „Sărbătoarea căpșunului”, care a ajuns deja la cea de-a XLII-a ediție. Programul evenimentelor va începe la ora 9.30, în sala de festivități a Primăriei Bunești, unde specialiști în domeniul culturii căpșunului vor oferi consultații.

,,Sărbătoarea căpșunului” este proiectul cultural inițiat în urmă cu 42 de ani în scopul susținerii culturii unui fruct cu potențial în zona noastră agricolă, sursă de sănătate dar și aducătoare de venituri pentru cultivatori. Contextul acestei sărbători ne primește să ne cunoaștem atât valorile spirituale cât și realizările economice și sociale”, ne-a declarat primarul localității Bunești, Viorel Radi.

Manifestarile vor continua cu vizitarea  expoziției cu soiuri de căpșuni cultivate în Vâlcea și în alte județe din țară.

Pe parcursul întregului program va activa fanfara elevilor „Gabriel Chaborschi“ de la Palatul Copiilor și Liceul de Artă Rm. Vâlcea – profesor Constantin Andrei. Între orele 11 și 11.30, alaiul tradițional al cultivatorilor de căpșuni va străbate traseul de la Școala cu Clasele I-VIII la Primărie, unde se va juca hora cultivatorilor. Deschiderea oficială a ,,Sărbătorii Căpșunului” se va face la Căminul Cultural Bunești, în același cadru având loc și festivitatea de premiere a cultivatorilor cu rezultate deosebite. Formația de muzică populară “Rapsodia Vâlceană“ – dirijor Ionel Puia -și Grupul “Rapsozii Oltului” vor susține un concert folcloric, de la ora 12.30, iar după amiază, elevii Școlii din localitate vor încânta publicul cu un spectacol.

,,Sărbătoarea noastră a ajuns la cea de a 42- a aniversare, demonstrând că proiectul a fost bine scris, identificând comunitatea noastră în spațiul național și european. Anul acesta, chiar dacă în România încă se resimte criza financiară, pot să spun că pentru cultivatorii de căpșuni din zonă a fost un an bun. De asemenea, avem invitați și specialiști de la Institutul de Cercetări din Mărăcinești care le vor da toate informațiile celor interesați să cultive căpșuna și îi vor îndruma pe actualii cultivatori de la noi să obțină recolte mai bogate în anii viitori”, ne-a declarat primarul comunei Bunești, Viorel Radi.

Carmen CĂLIN

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.