Meta
Realitatea Vâlceană

5 octombrie, ziua jandarmilor montani

Marți, 5 octombrie s-au împlinit 20 de ani de la înființarea structurilor de jandarmerie montană din cadrul Jandarmeriei Române.

Jandarmii vâlceni din cadrul Posturilor montane Călimănești și Voineasa, sunt tot timpul pregătiți să intervină pentru căutarea și descoperirea persoanelor aflate în dificultate în zona montană. Ii zărim pe cele mai inalte culmi, pregătiți pentru a îndruma, informa si acorda primul ajutor.

În ciuda condițiilor meteo nefavorabile, jandarmii montani intervin de fiecare dată pentru a-i scoate din necaz pe cei care nu țin cont de recomandările acestora și se aventurează în drumeții periculoase.

“Muntele e capabil să-ți înfrumusețeze viața. La munte totul capată alt sens, te rupi de tentaculele tehnologiei și te simți liber. Cred că sunt principalele motive pentru care turiștii ne vizitează. Ne dorim să țină cont tot timpul de recomandările noastre și să se bucure de fiecare dată de drumeții reușite, în siguranță.” ne-a declarat plt.maj Iosif Alin, seful Postului de jandarmi montan Voineasa.
Jandarmii montani pot fi solicitaţi să intervină în situaţii de urgenţă la numărul unic de urgenţă 112!

Îi felicităm astăzi pe toți cei ce își desfășoară activitatea la înalțime și le apaudăm determinarea, curajul si eforturile dovedite!
La multi ani, Jandarmeria Montană!

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.