Meta
Realitatea Vâlceană

62 PERMISE de conducere REŢINUTE, în WEEKEND! Viteză excesivă, alcool și droguri la volan!

În perioada 3 – 5 februarie 2023, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au acţionat, pe raza judeţului Vâlcea, pentru creşterea gradului de siguranţă al participanţilor la traficul rutier şi prevenirea accidentelor rutiere.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 537 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 162.687 de lei, dintre care 248 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 13 pentru depăşiri neregulamentare, 18 pentru abateri ale bicliștilor, 7 pentru consumul de alcool la volan, 3 pentru abateri ale pietonilor şi 248 pentru alte abateri. De asemenea, au fost retrase 18 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 62 premise de conducere, dintre care 26 pentru nerespectarea regimului legal deviteză pe drumurile publice, 13 pentru depăşiri neregulamentare şi 7 pentru consumul de alcool, 2 pentru neacordare prioriate vehicule, iar 14 pentru alte nereguli.
Totodată, în cadrul activităților derulate au fost constatate 12 infracțiuni rutiere,din care 3 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, 2 pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive și 7 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Exemple: 1. La data de 5 februarie a.c., în jurul orei 22.43, polițiștii rutieri din cadrulFormațiunii Rutiere Băbeni au depistat un tânăr de 23 de ani din orașul Băbeni,în timp ce conducea un autovehicul pe DN 64 Băbeni, sub influența unor substanțe interzise. În urma testării cu aparatul drugtest, acesta a indicat prezența în organism a 6 substanțe psihoactive (COC, BZP, AMP, MDMA, MTD, KET). Persoana în cauză a fost condusă la o unitate medicală pentru recoltarea demostre biologice, în vederea stabilirii prezenței acestora în organism.A fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
2. Tot ieri, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Băile Olănești au identificat un bărbat de 34 de ani, domiciliat în localitatea Budești, în timp ce conducea un autoturism pe DN 64 în comuna Vlădești, sub influența băuturilor alcoolice.În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat fapt pentru care conducătorul auto a fost condus la spital pentrurecoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii concentrației în organism.În cauză a fost întocmit un alt dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băutilor alcoolice sau a altor substanțe.

Polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză adaptatăpermanent condițiilor meteo-rutiere şi să adopte o manieră preventivă de condus.
Nu consumați alcool dacă intenționați să urcați la volan şi nu conduceți dacă simțiți că sunteți obosiţi!
Nu folosiți telefonul sau alte dispozitive mobile întimp ce conduceți.
De asemenea, reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
În condiţiile unui trafic aglomerat, este important să nu uitați de politeţea rutieră, să nu blocați intersecţiile și să nu vă angajați în depăşirea coloanelor de autovehicule.
Pietonilor li se recomandă să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să traverseze drumurile doar prin locurile special amenajate, după o asigurare temeinică.

1 Comment for “62 PERMISE de conducere REŢINUTE, în WEEKEND! Viteză excesivă, alcool și droguri la volan!”

  1. best passive income ideas for busy doctors in canada
    passive income ideas for stay-at-home moms who are nurses making passive income as a doctor
    benefits of part-time pharmacist jobs

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.