Meta
Realitatea Vâlceană

629 elevi din Râmnicu Vâlcea au participat la a treia ediţie SNAKE GAME –OSCAR, ŞARPELE HOINAR

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, în parteneriat cu Asociaţia Oraşe Energie România (organizator național) şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, anunţă încheierea celei de a treia ediţii a TRAFFIC SNAKE GAME – OSCAR, ŞARPELE HOINAR care a avut loc, la fel ca şi în anii precedenţi, sub egida Săptămânii Europene a Mobilităţii.
Ediţia 2016 TRAFFIC SNAKE GAME s-a desfăşurat în perioada 19-30 septembrie 2016 cu participarea, la nivel naţional, a peste 13.000 elevi cu vârste între 7 şi 10 ani din 65 şcoli din 18 localităţi: Alba Iulia, Băbeni, Bistriţa, Blaj, Braşov, Bucureşti, Buzău, Câmpina, Făgăraş, Giurgiu, Iaşi, Mihăeşti, Moineşti, Ocnele Mari, Odorheiu Secuiesc, Predeal, Râmnicu Vâlcea şi Ulmeni.
Proiectul european Traffic Snake Game Network, implementat în România de Asociația „Oraşe Energie România” (organizator naţional) a fost cofinanţat în perioada 2014-2016 prin programul Intelligent Energy Europe al Uniunii Europene. Această iniţiativă a fost creată pentru a încuraja elevii, părinţii şi cadrele didactice să adopte mersul pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun, atunci când se deplasează la şcoală. Campania se organizează anual, în paralel, în 20 ţări europene, România ocupând primul loc după 2 ani de desfăşurare, înscriind cel mai mare număr de şcoli şi realizând economii importante de combustibili şi emisii de CO2: 21.132 kg CO2 economisite şi 122.861 km deplasări sustenabile (km care nu au mai fost parcurşi cu maşina).
La nivelul judeţului Vâlcea, Municipiul Râmnicu Vâlcea s-a înscris în proiect cu 629 elevi de la Şcolile Take Ionescu, Nr.4, Anton Pann, Antim Ivireanul, Goranu, lor alăturându-li-se alţi 378 elevi din Băbeni, Ocnele Mari şi Mihăeşti

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.