Meta
Realitatea Vâlceană

A devenit HCM tichia de mărgăritar a Vâlcii?

Clubul de handbal HCM va avea şi în 2016 un buget consistent, chiar puţin mai mare decât cel de anul trecut. Vorbim de aproximativ 100.000 de dolari, sumă care în mod normal nu ar trebui să ne sperie. Totuşi, Râmnicu Vâlcea este un oraş care se contractă din ce în ce mai mult şi tare ne este teamă că într-o bună zi va dispărea cu totul. Să aloci un asemenea buget când un om obişnuit nu are unde se angaja, sună cam a tichie de mărgăritar. Un salariu de 15.000 de lei pentru o handbalistă era unul modest pe vremea când Oltchim făcea legea în handbalul românesc şi mondial. Acum pare astronomic, pentru că nici Oltchim nu mai e şi nici performanţele nu mai amintesc decât de cele din perioada de aur a handbalului vâlcean. Lucrurile s-au schimbat în totalitate. De aceea, pretenţiile celor care conduc clubul sunt cam mari.
Ar trebui să învăţăm să ne raportăm la ceea ce putem să facem, nu să mergem cu coada pe sus. Nu poţi să susţii o echipă de handbal la un nivel decent într-un municipiu care mai avea puţin şi se ducea pe lumea cealaltă. Nu e frumos. Asta ar trebui să înţeleagă şi autorităţile locale, cele care aprobă în final bugetul pentru club.
Când vor fi mai mulţi bani, când roata se va învârti în Râmnicu Vâlcea şi vom avea o oarecare industrie, putem să revenim la pretenţiile de pe vremuri. Până atunci însă, credem noi, să ne vedem lungul nasului şi să ne întindem cât ne este plapuma de lungă. Nu este nicio ruşine în asta!
Anemona Tănase

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.