Meta
Realitatea Vâlceană

ACȚIUNI de PREVENIRE ȘI LIMITARE a INFECTĂRII cu VIRUSUL SARS-COV-2

În perioada 07 – 09 august a.c., având în vedere creșterea continuă a numărului persoanelor infectate cu noul virus SARS-COV-2, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, au intensificat activitățile de informare și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii au continuat verificările în sistem integrat, împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Respectarea de către cetățeni a măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea fizică au reprezentat obiectivul acțiunilor desfășurate, astfel că au fost verificați agenții economici din centrele comerciale, piețe, târguri, terase, ștranduri și cluburi în aer liber de pe raza administrativ-teritorială a județului Vâlcea.

Au fost verificate 254 de societăți comerciale/terase/restaurante și alte medii de interes cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, fiind aplicate 7 sancțiuni contravenționale cu o valoare de 11.000 lei, pentru fapte de natură economică în context COVID-19.

De asemenea, acțiunile au inclus verificări în mijloacele de transport în comun fiind controlate 165 de mijloace de transport în comun.

Au fost legitimate și verificate peste 650 de persoane, iar ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale cu o valoare de 3.100 de lei.

Vă rugăm să conștientizați importanţa acestor măsuri în contextul situației epidemiologice actuale şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus.

Astfel, recomandările impuse prin normele legale au caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive, la nivel personal, pentru limitarea riscului de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaților această afecțiune.

Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.