Meta
Realitatea Vâlceană

ACTIVITĂȚI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII VÂLCENI pentru PREVENIREA FAPTELOR DE PORT ȘI FOLOSIRE FĂRĂ DREPT de OBIECTE PERICULOASE ÎN ȘCOLI

Marți, 14 noiembrie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară și polițiști din cadrul Secției 11 Zătreni au continuat activitățile informativ-preventive în unitățile școlare, activități la care au participat aproximativ 200 de elevi, alături de cadre didactice, de la Școala Gimnazială Livezi și Liceul Teoretic Grădiștea.

Polițiștii, în colaborare cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, au continuat aceste acțiuni desfășurate în cadrul campaniei de prevenire a faptelor de port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ, precum și pentru prevenirea și depistarea faptelor de consum și trafic de droguri, respectiv prevenirea fenomenului bullying/ciberbullying.

În acest context au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile și a victimizării în rândul minorilor.

De asemenea, au fost făcute mențiuni cu privire la răspunderea contravențională și penală a minorilor, precum și cu privire la efectele și riscurile consumului substanțelor cu efect psihoactiv.

Activitățile educativ-preventive ale polițiștilor în școlile din județ continuă, siguranța elevilor fiind una dintre prioritățile noastre.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.