Meta
Realitatea Vâlceană

ACTIVITĂȚI EDUCATIVE ale POLIȚIȘTILOR VÂLCENI în ȘCOLILE din Drăgoești și Scundu

În cursul zilei de miercuri, 15 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea, Biroului Siguranță Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, au desfășurat activităţi educative la două școli gimnaziale din localitățile Drăgoești și Scundu, unde au fost prezenți peste 100 de elevi și 9 cadre didactice.

Polițiștii le-au explicat copiilor ce reguli de circulație trebuie să respecte atunci când se deplasează pe drumurile publice în calitate de pietoni sau bicicliști ori cu trotineta, subliniind faptul că strada nu este un loc pentru joacă, iar activitățile de divertisment și recreere trebuie să se desfășoare în zone special amenajate, unde nu există trafic rutier.

Într-o modalitate interactivă, au fost prezentate și indicatoarele de circulație cele mai des întâlnite, respectiv semaforul pentru pietoni, semaforul pentru mașini, marcajul cu “trecerea de pietoni”, “pistă pentru bicicliști”, “STOP”, explicându-le celor mici semnificația și importanța fiecărui indicator în parte.

Astfel, copiii au învățat că trebuie să traverseze strada doar pe “zebră” sau pe culoarea verde a semaforului pentru pietoni, să se asigure de fiecare dată, să nu alerge pe trecerea de pietoni pentru a fi în siguranță și să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora.

Prin intermediul acestor acțiuni se încurajează o colaborare mai strânsă între poliție și comunitate, contribuind astfel la formarea unui comportament responsabil în trafic dar și crearea unui mediu școlar sigur și lipsit de violență.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.