Meta
Realitatea Vâlceană

Adrian I, din Budeşti, alcoolemie peste limita legală!

La data de 26 octombrie a.c., ora 19.00, poliţiştii l-au depistat pe I. Adrian, de 42 de ani, din comuna Budeşti în timp ce conducea pe drumurile publice un autovehicul sub influenţa alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care s-a întocmit dosar penal.
Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală. Astfel, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge ori o concentraţie ce depăşeşte 0,40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat, sau care se află sub influenţa unor substanţe stupefiante sau cu medicamente similare acestora.
Reamintim conducătorilor auto care sunt efectele alcoolului asupra organismului, conform studiilor:
 0,1g/l alcool pur în sânge ( 120 ml bere, 50 ml vin, 15 ml spirtoase)-
încep deja să apară tulburări de comportament care pot produce probleme în capacitatea de a conduce autovehiculul ;
 0,2 g/l alcool pur în sânge ( 240 ml bere , 100 ml vin , 30 ml spirtoase ) – se instalează dereglarea reflexelor şi întârzierea timpului de frânare;
 mai mult de 0,8g/l alcool pur în sânge ( 960 ml bere, 400 ml vin , 120 ml
spirtoase ) – scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului , se dereglează răspunsul la stimuli optici şi auditivi ;
Prin alcoolemie se înţelege cantitatea de alcool exprimată în grame aflată la un litru de sânge (0/00).

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.