Meta
Realitatea Vâlceană

Alertă! Epidemie de gripă, în toată țara! La Vâlcea, 17 cazuri de gripă!

Este oficial! În România este epidemie de gripă, anunţul fiind făcut miercuri, 30 ianuarie 2019, în a treia săptămână în care s-au înregistrat cazuri de îmbolnăviri peste estimări.
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, într-o conferință de presă, că sunt înregistrate 54 de decese confirmate din cauza gripei. De asemenea, a mai spus că a comandat 30.000 de vaccinuri și a propus o serie de recomandări pentru spitale, cât și pentru populație.
Specialiştii estimează că circulaţia intensă a virusului gripal AH1N1 se va manifesta şi în luna februarie.
„S-a constatat epidemia”, a spus ministrul Sănătății. Ministrul a explicat că sud-ul ţării este afectat, în restul României fiind înregistrate focare izolate.
De asemenea, ministrul Sorina Pintea a mai declarat că decizia închiderii școlilor după declararea epidemiei în România aparține autorităților locale, ”punctual”, în funcție de fiecare caz în parte.Mai exact, această decizie se poate lua de inspectoratele școlare și direcțiile de sănătate publică din fiecare județ, acolo unde absenteismul depășește 20 %, la clasă sau în școală.

Cum se poartă corect masca
Prof dr. Adrian Străinu Cercel, de la Insitutul de Boli Infecţioase Matei Baleş, a explicat ce măsuri trebuie să lumă în caz de epidemie. “Puneți masca corect, are o bentiță mică ce se pune în dreptul nasului și se mulează după forma lui. Dacă nu o puneți peste nas, o purtați degeaba. Nu uitați că trebuie să ne spălăm și în nas. Atunci când ne spălăm pe față, trebuie să ne spălăm și în interiorul nasului”, a spus medicul.
Pe perioada vacanţei care se apropie, oficialul i-a sfătuit pe părinţi să nu-şi ducă copiii la mall-uri, ci la ţară la bunici.

Vâlcea, 17 cazuri de gripă!
Nici județul nostru n-a scăpat de gripă, la Vâlcea fiind înregistrate, în ultima săptămână din ianuarie 2019, peste 1200 de cazuri de infecții respiratorii și pneumonii și 17 cazuri de gripă sezonieră! 13 vâlceni care au contactat virusul gripal au avut nevoie de îngrijiri medicale la spital. Grupa de vârstă cea mai afectată a fost de 15-49 de ani.
Deocamdată, în județul Vâlcea nu se pune problema unei epidemii de gripă, însă autoritățile locale iau toate măsurile și în toate școlile continuă triajul epidemiologic efectuat de medici și asistenți pentru a preveni răspândirea virusului! În spitale au fost dispuse măsuri suplimentare de protecție, iar accesul vizitatorilor a fost restricționat.
Precizăm faptul că la nivelului județului s-au epuizat toate dozele de vaccin repartizate de Ministerul Sănătății.
Anemona TĂNASE

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.