Meta
Realitatea Vâlceană

Ambasadorul SUA, în vizită la Vâlcea. Cum au promovat autorităţile locale judeţul nostru

Colecţia oferă acces la resurse despre S.U.A., cultura şi valorile americane şi va putea fi consultată la Secţia Carte în Limbi Străine a Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul” Vâlcea.
Miercuri, 1.03.2017, a avut loc inaugurarea Raftului American (American Shelf) în cadrul Bibliotecii Judeţene ”Antim Ivireanul” din municipiul Râmnicu Vâlcea, în prezenţa Ambasadorului S.U.A. în România, domnul Hans Klemm, eveniment la care a participat prefectul Radu Renga,, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, primarul Râmnicului, Mircea Gutău. Alături de oficialităţile locale şi judeţene, la eveniment au participat şi consilieri locali şi judeţeni, primari din localităţile vâlcene, directori de instituţii, voluntari ai Centrului „Europe Direct”, elevi de la mai multe şcoli din judeţ, dar şi cetăţeni ai Râmnicului pasionaţi de cultură.
Astăzi, într-o zi cu o semnificaţie specială pentru poporul român, în care celebrăm sărbătoarea Mărţişorului, suntem onoraţi şi mândri să primim vizita Excelenţei sale, domnul Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România. Participăm la un eveniment inedit în istoria bibliotecii, prilejuit de inaugurarea Raftului American (American Shelf), o donaţie de carte a Ambasadei Statelor Unite ale Americii care va îmbogăţi patrimoniul Bibliotecii Judeţene Vâlcea cu 251 de titluri. Reuşim astfel, datorită generozităţii dumneavoastră să dezvoltăm colecţia noastră de resurse informaţionale reprezentative pentru cultura şi civilizaţia americană. Toate aceste lucruri îmi întăresc convingerea că parteneriatul cultural dintre Biblioteca Judeţeană şi Ambasada Statelor Unite ale Americii va fi unul dinamic şi durabil”, a declarat Remus Grigorescu, directorul Bibliotecii Judeţene ”Antim Ivireanul” din Râmnic.
Domnule ambasador, mi-aș dori ca dumneavoastră să vă propuneți să reveniți, în calitate oficială sau privată, pe meleagurile județului Vâlcea. Pentru că, așa cum vă spuneam, județul Vâlcea este cel mai frumos județ din România. Este județul în care Dumnezeu a pus degetul lui și ne-a binecuvântat cu munți, cu râuri, cu păduri, cu frumoase câmpii. Ne-a binecuvântat cu ape minerale dătătoare de sănătate, ne-a binecuvântat cu oameni deosebiți și vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase pe care le-ați adresat vâlcenilor noștri dragi. De asemenea sunt onorat pentru faptul că ați spus că ați simțit că județul Vâlcea este un județ aflat în dinamică și dezvoltare. Așa este! Încercăm în fiecare zi să sprijinim noi investiții pentru judeţul Vâlcea pentru că asta aduce bine oamenilor. Vă mulțumesc pentru gestul pe care l-ați făcut pentru că în felul acesta, prin donație de carte pe care ați făcut-o, vom reuși să hrănim și spiritul și sufletul. Vă invit de fiecare dată când veți avea ocazia să treceți prin județul Vâlcea și să vă și opriți. În dezvoltarea județului nostru, eu pariez pe turism, la fel cum pariez și pe dezvoltarea industrială. Dar turismul este principala noastră provocare, pentru că în Vâlcea, domnule ambasador, se poate face turism tot anul”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.
Raftul American, amplasat în Holul Mare al Bibliotecii Judeţene ”Antim Ivireanul” Vâlcea, cuprinde lucrări de referinţă, literatură americană clasică şi contemporană, literatură pentru copii şi tineret, lucrări de metodică a predării limbii engleze, materiale pentru perfecţionarea cunoaşterii limbii engleze, continuarea studiilor în S.U.A., precum şi cărţi despre politica externă, istoria şi geografia Statelor Unite. Colecţia oferă acces la resurse despre S.U.A., cultura şi valorile americane.
Bogdan CRISTESCU

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.