Meta
Realitatea Vâlceană

Angajaţii Oltchim, în stradă pentru a patra zi. Oamenii protestează în faţa Prefecturii Vâlcea

Proteste de amploare pe platforma Oltchim. Este a patra zi în care angajaţii, nemulţumiţi de concedierile anunţate şi de faptul că nu şi-au primit salariile, au ieşit în stradă. Joi, peste 1.500 de salariaţi au blocat DN64.

Salariaţii de la Oltchim au parcurs pe jos cei 8 km dintre Combinat şi Prefectura din Râmnicu Vâlcea pentru a-şi înainta nemulţumirile prefectului de Vâlcea, Mircea Nadolu.

Salariaţii au ocupat Piaţa Prefecturii şi solicită de urgenţă intermedierea prefectului pentru a negocia cu primul-ministru şi ministrul Economiei soluţiile de a scoate combinatul din impas. Un grup de reprezentanţi ai salariaţilor a intrat la discuţii cu prefectul, traficul din centrul municipiului a fost deviat.

Salariaţii scandează lozinci antiguvernamentale, împotriva Ministerului Economiei şi împotriva administratorilor speciali judiciari ai combinatului.

,,Nu mai este treaba sindicatului. Noi le-am comunicat oamenilor neputinţa statului de a le oferi soluţii la revendicări. Ştim că li se poate da numai 45% din lichidările pe luna februarie, restul banilor, potrivit legii, am înţeles că se caută soluţii împreună cu AJOFM pentru acordarea a trei salarii brute pe economie. Din păcate, nu ni s-a comunicat absolut nimic despre perspectiva de dezvoltare a combinatului. La ora 14,00 la Bucureşti va avea o discuţie cu ministrul Vosganian, situaţia este disperată”, a declarat pentru liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu.

Pentru a calma spiritele, conducerea societăţii i-a anunţat pe muncitori că vineri vor primi aproximativ 45 % din lichidarea pe februarie, însă acest lucru nu-i mulţumeşte pe protestatari. Oamenii sunt nemulţimi că nu şi-au mai primit salariile de trei luni şi au cerut conducerii să facă rapid listele cu persoanele ce urmjează să fie disponibilizate.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.