Meta
Realitatea Vâlceană

sfaturi utile pentru tine: Argila, bună pentru sănătate și frumusețe

În funcție de sortiment, albă, galbenă, roșie, verde și gri, argila poate fi un tratament adjuvant pentru diferite afecțiuni. De asemenea, argila este indicată și în măști cosmetice.

Argila albă, bună pentru stomac

Sortimentul de argilă albă este bogat în silicați de aluminiu și este recomandat, sub formă de pulbere care se presară peste infecțiile cutanate pentru efectul cicatrizant. Dar cea mai importantă indicație pentru argila albă este aceea de pansament gastric și de absorbant al gazelor din intestin. Mai mult, smectita, un silicat dublu de aluminiu și magneziu, preparat din argilă albă distruge micorbii din tubul digestiv. Când este dizolvată în apă, această pulbere are efect antidiareic prelungit și absoarbe substanțele toxice din stomac.

Frumusețea cu argilă roșie se ține

Măștile pentru față și decolteu pe bază de argilă roșie, cunoscută și sub numele de bentonită exfoliază cu delicatețe pielea, dar în același timp au și efect antirid pentru că remineralizează tegumentul și ajută la regenerarea țesutului. Pe lângă încetinirea procesului de îmbătrânire, argila roșie este și un bun antiacid, prin urmare combate aciditatea gastrică.

Dezinfectează rănile cu argilă verde!

Acest tip de argilă este bogat în săruri de magneziu și de calciu, absoarbe umezeala produsă de răni și previne în acest fel infecțiile, dar dă rezultatea bune și în alte tipuri de inflamații precum cele hemoroidale. În cosmetică, argila verde poate fi utilă pentru tratarea tenurilor grase cu tendințe acneice. Eficiența măștilor cosmetice pe bază de argilă verde poate fi crescută dacă acestea sunt preparate în amestec cu tărâțe de grâu sau cu fructe.

Apa de argilă detoxifică organismul

O soluție din argilă și apă purificată este recomandată pentru tratarea afecțiunilor gastrice, dar și pentru detoxifierea organismului. Poți obține o astfel de soluție dintr-o linguriță de argilă pe care o amesteci cu apă fiartă și răcită. Trebuie să lași soluția neatinsă până a doua zi dimineață. Cura va dura 12 zile, iar în primele șapte va trebui să bei doar apa limpede din pahar, înainte de fiecare masă. În următoarele zile va trebui să amesteci conținutul paharului și să bei întreaga soluție, cu sedimentul de argilă cu tot. Efectul constă în detoxifierea profundă a organismului, deoarece argila elimină toxinele din corp.

Singurele containdicații cunoscute ale curelor cu argilă sunt pentru bolnavii cu afecțiuni renale și pentru femeile gravide.

1 Comment for “sfaturi utile pentru tine: Argila, bună pentru sănătate și frumusețe”

  1. Coșurile, acneea răspund foarte bine la tratamentul cu măști din argilă, dar nu și petele de pe piele cauzate de afecțiuni interne ale organismului.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.