Meta
Realitatea Vâlceană

Atenție, COD PORTOCALIU în VÂLCEA: Vânt puternic și viscol

COD PORTOCALIU de intensificări susținute ale vântului, viscol și vizibilitate redusă sub 50 de m, în nordul județului Vâlcea.

⚠️Pentru intervalul 18 noiembrie ora 14:00 – 19 noiembrie ora 10:00, meteorologii au emis o avertizare Cod Portocaliu care prevede că vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80 …110 km/h.

ISU Vâlcea a înștiințat comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din zona respectivă, dar şi instituțiile cu atribuţii în gestionarea fenomenelor meteorologice prognozate.

De asemenea, pompierii vâlceni sunt pregătiți să intervină în sprijinul comunităților.

În cazul manifestării fenomenelor prognozate, pompierii recomandă:
✅Pentru evitarea unor blocaje din cauza condițiilor meteorologice, conducătorii auto care intenționează să se deplasează în zone montane să se intereseze asupra condițiilor de drum, să aibă mașinile echipate corespunzător pentru zăpadă și să manifeste prudență maximă.
✅În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

ℹ️Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Nu ezitați să apelați numărul unic de urgență 112, dacă identificați o situație care pune în pericol viața dumneavoastră sau a unei persoane aflate în dificultate.

Căpitan Albinaru Sorin, purtător de cuvânt al ISU Vâlcea

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.