Meta
Realitatea Vâlceană

Atenție la culorile decorului electoral!

De aproape trei săptămâni câte au trecut de la declanșarea campaniei electorale pentru alegerile locale, bat mai mult ca de obicei satele și orașele din județ în dubla mea calitate de președinte al Consiliului Județean și de candidat pentru un nou mandat la aceeași funcție. În tot acest periplu am avut surpriza să constat că explozia portocaliului de acum 4 ani a dispărut cu desăvârșire. Candidații PDL la funcțiile puse în joc fug de tradiționala lor culoare ca dracul de tămâie. Până la urmă au înțeles și ei că oamenii s-au deșteptat și că detestă virulent această culoare pe care o asociază cu dezastrul economic, cu minciuna, ipocrizia și înșelătoria. Ei, pedeliștii, realizează că portocaliul s-a demonetizat și că astăzi această culoare exprimă doar semnul cromatic al învinșilor.

Schimbarea registrului portocaliu a primit undă verde până și de la președinta Camerei Deputaților, Roberta Anastase, care n-a pregetat să transmită în țară că – citez din memorie: „Candidații au libertatea de a folosi simbolurile așa cum cred ei că e mai bine pentru a obține rezultatul final în folosul PDL”. Distinsa doamnă nu mai ține seama că important pentru prestigiul și identitatea unui partid nu sunt doar numele și sigla. Acestea nu au nicio valoare fără genericul coloristic.

Deși a intrat în blocaj cromatic, PDL nu-și recunoaște înfrângerea, după cum nu vrea să înțeleagă nici furia neiertătoare a majorității populației. Folosește, în schimb, stratagema cameleonului așa cum o putem vedea în toate localitățile din județul nostru. Trist pentru pedeliști este că, prin schimbarea culorii – cu oricare alta, numai portocalie să nu fie! – candidații PDL care aspiră la un post de președinte județean, primar sau consilier, nu sunt interesați de „rebranduirea partidului” lor, ci numai să găsească o cale de înșelare a alegătorilor. Poți, de exemplu, să pui fotografia lui Dorel Jurcan și pe roșu, și pe alb, și pe verde, că el rămâne același anonim bonom. Nicio culoare nu-i poate schimba tradiționala sa stare de apatie și de neimplicare.

Adevărul de care reprezentanții fostei Puteri nu vor să țină seama este că, chiar dacă a picat de pe soclul guvernării, PDL nu va fi iertat de bugetarii cu salarii sfârtecate, de pensionarii furați și aduși la disperare. Acest partid nu va scăpa de decont politic nici la alegerile locale din 10 iunie, nici la alegerile parlamentare din toamnă.

Pedeliștii mai au o singură nădejde. Ei speră ca populația mai puțin informată, îndeosebi din mediul rural, să cadă în capcana curcubeului de culori cu care intră la măcinișul alegerilor. Este probabil, dar nu și posibil!

Dr.ing Ion Cîlea, președintele Organizației Județene a PSD Vâlcea

1 Comment for “Atenție la culorile decorului electoral!”

  1. Soaciu Elena

    bv Domnule Presedinte va tinem pumnii

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.