Meta
Realitatea Vâlceană

Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră oriunde vă aflaţi!

În data de 31 martie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vor desfăşura activităţi de prevenire a furturilor şi victimizării populaţiei în comuna Bujoreni.

Astfel, poliţiştii vă recomandă:

În cazul în care aveţi diverse probleme de rezolvat la oraş, aveţi grijă de bunurile dumneavoastră când vă aflaţi în spaţii aglomerate (autobuz, piaţă, ghişee efectuare plăţi).

Portofelul trebuie ţinut fie în buzunarele interioare din geacă sau în buzunarele din faţă ale pantalonilor. În cazul în care aveţi genţi sau borsete, supravegheaţi-le îndeaproape, în special când vă aflaţi în zonele mai sus menţionate.

Geanta să fie purtată sub braţ şi cu fermoarul îndreptat în faţă. În nici un caz nu vă lăsaţi portofelul în sacoşă, aceasta putând fi tăiată, şi astfel riscaţi să deveniţi o victimă sigură.

De asemenea, nu umblaţi la/cu bani în văzul tuturor, nu purtaţi bijuteriile ostentativ, adică în afara hainelor, riscaţi să fiţi tâlhăriţi.

Feriţi-vă de persoanele care se oferă să vă ghicească. Ghicitul nu este decât o modalitate de a vă înşela; în timp ce atenţia dvs. este captată asupra ghicitului, o altă persoană se ocupă de obicei de furtul bunurilor dvs. de valoare.

În cazul în care aţi devenit totuşi victima vreunei astfel de infracţiuni, sesizaţi POLIŢIA la numărul de urgenţă 112.

Înainte să plecaţi de acasă ţineţi cont de următoarele: Majoritatea furturilor sunt comise în timp ce locatarii nu se află la domiciliu, ocazie cu care infractorii sustrag o diversitate de bunuri lăsate, de cele mai multe ori neasigurate.

Asiguraţi-vă ( închideţi ferestrele, închideţi uşa cu cheia, puneţi lacăte la încuietorile anexelor) locuinţa, precum şi anexele acesteia înainte de a pleca de acasă.

Rugaţi un vecin sau o rudă apropiată să vă supravegheze gospodăria de fiecare dată când plecaţi de acasă. Nu lăsaţi cheile în locuri uşor de găsit (preşul de la uşă, ghivece de flori, pe tocul de la uşă, sub pervazul geamului, etc.)

Nu ezitaţi să întrebaţi persoanele străine, pe care le sesizaţi în zonă, pe cine caută; aceste întrebări descurajează posibilii infractori.

Înştiinţaţi Poliţia când observaţi că în satul dumneavoastră staţionează maşini cu mai mulţi indivizi care urmăresc activitatea persoanelor şi încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale acestora şi ale autoturismelor lor;

Atunci când persoane străine  vi se par suspecte, sau vin să cumpere produse agricole sau băuturi alcoolice, anunţaţi urgent Poliţia prin apelul de urgenţă 112, care este pus gratuit la dispoziţia dumneavoastră.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.