Meta
Realitatea Vâlceană

Bilanțul celor cinci zile de evenimente: Primarul interimar al Râmnicului se declară mulțumit de ediția 2014 a ZIN

La finalul ediției de anul acesta a Zilelor Imnului Național, după cinci zile pline de evenimente, în care singurul element negativ a fost reprezentat de condițiile meteo, putem vorbi de o sărbătoare reușită din toate punctele de vedere. Iar această reușită se datorează în primul rând partenerilor cu care Primăria municipiului a colaborat în cele mai bune condiții: Asociația Județeană ”Sportul pentru Toți”, Asociația Fabrica de Evenimente, Asociația Seniorilor din Educație, știință și Cultură Vâlcea, Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD și Apărare CBRN ”Panait Donici”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea, Filarmonica ”Ion Dumitrescu”, Forumul Cultural al Râmnicului, Fotoclubul ”Floarea de Colț”, Muzeul Județean ”Aurelian Sacerdoțeanu”, Palatul Copiilor, Serviciul Județean Vâlcea al Arhivelor Naționale, Teatrul ”Anton Pann”, Teatrul Municipal ”Ariel” și Uniunea Artiștilor Plastici.

Trebuie subliniat că toate cheltuielile presupuse de organizarea atâtor evenimente diverse s-au făcut din sponsorizările atrase și, ca atare, trebuie să mulțumesc zecilor de societăți comerciale și de reprezentanți ai unor branduri naționale, care au făcut posibilă desfășurarea programului.

Impresionantul dispozitiv uman de siguranță și ordine publică prezent în aceste zile pe străzi, din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi, Poliției Municipiului, Biroului Siguranță Rutieră, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”General Magheru”, Poliției Locale și Serviciului de Ambulanță, adăugat modului civilizat în care participanții la toate evenimentele s-au manifestat, au făcut ca ediția de anul acesta să nu înregistreze nici un eveniment negativ.

Activitatea de concepere și pregătire a manifestărilor, intensă și, în același timp de lungă durată – subliniez că programul a fost finalizat și dat publicității încă din a doua jumătate a lunii iunie, ceea ce reprezintă o premieră raportat la ultimii ani – a căzut în sarcina unor departamente din cadrul Primăriei municipiului (dintre care menționez Corpul de Control al Primarului și Biroul Comunicare, Sport, Cultură), a Direcției Administrarea Domeniului Public și a S.C. Piețe Prest S.A., care au lucrat în ultimele săptămâni multe ore peste programul zilnic de lucru.

Doresc să mai îmi exprim aprecierea la adresa promovării făcută de toate mijloacele media locale, regionale și naționale, fie pe suport scris, audio, video sau on-line, fapt care s-a concretizat și într-o însemnată participare a cetățenilor din Râmnic și din orașele apropiate.

Mai vreau să subliniez încă o premieră adusă de ediția de anul acesta: colaborarea foarte bună în organizarea spectacolelor de pe splaiul Independenței cu micii artiști de la Liceul de Arte ”Victor Giuleanu” și de la școala Populară de Artă, care au dovedit, prin prestațiile artistice deosebite și prin seriozitatea cu care au abordat actul interpretativ, că Râmnicu Vâlcea este un rezervor inepuizabil de talente autentice. Iar astfel de colaborări vor mai avea loc și pe viitor.

Dar în special îmi revine onoarea de a aduce mulțumiri miilor de râmniceni care au luat parte la toate manifestările dedicate anul acesta Imnului Național și care au dovedit, în felul acesta, că iubesc istoria comunității din care fac parte și că știu să aprecieze evenimente culturale dintre cele mai diverse. Iar celor afectați de problemele inerente care au apărut în cazul organizării unor evenimente de o asemenea anvergură, le mulțumesc pentru întreaga înțelegere de care au dat dovadă.

Gigi Matei, primar interimar al Râmnicului

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.