Meta
Realitatea Vâlceană

Biserica intră în posesia terenurilor și a bunurilor imobile aferente Mănăstirii „Antim Ivireanul” de la Troianu și a Mănăstirii Mamu de la Lungești

Consiliul Județean predă Episcopiei Râmnicului bunurile imobile aferente în vederea demarării proiectului de restaurare a așezământului monahal al Sfintei Mănăstiri Mamu din Lungești.
Totodată, Consiliul Județean a fost de acord cu predarea, fără plată, și a bunurilor imobile de la Mănăstirea „Antim Ivireanul” de la Troianu din Râmnicu Vâlcea.

Necesitatea acestui demers a fost cu atât mai mare cu cât, pe 27 septembrie 2019, Arhiepiscopia Râmnicului va prăznui pe Sfântul Ierarh Antim Ivireanul precum și împlinirea a 20 de ani de la alegerea Sfântului Antim drept ocrotitor spiritual al Râmnicului.

“Vom mai avea și alte proiecte de hotărâri prin care terenurile pe care sunt construite bisericile și care se află în proprietatea județului Vâlcea vor merge la Arhiepiscopia Râmnicului, acolo unde le este locul”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.