Meta
Realitatea Vâlceană

Bărbat din Oteşani, depistat de jandarmi, la Băbeni, la pescuit cu unelte interzise

Jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea aflaţi în misiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale în zona localităţii Băbeni au depistat  un bărbat în zona barajului CHE Băbeni ce pescuia ilegal.

În jurul orei 16:30, numitul T. Nicolae din Oteşani a fost depistat de jandarmi, pe malul drept al râului Olt, la aproximativ 100 de metri în amonte de barajul CHE Băbeni, în timp ce pescuia cu ajutorul unei undiţe pe care avea montată o plasă monofilament tip paraşută de 2 X 2 m cu ochiuri de 3,5/3,5 cm.

Acestuia i-au fost întocmite acte de constatare pentru comiterea infracţiunii de producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament faptă prevăzută şi pedepsită de art. art. 64, lit. k, din OUG 23/2008 modificată şi completată de legea 317/ 2009 privind pescuitul şi acvacultura.

Uneltele folosite la săvârşirea faptei au fost ridicate în vederea confiscării şi vor fi predate împreună cu actele de constatare  întocmite, Poliţiei Băbeni pentru continuarea cercetărilor.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.