Meta
Realitatea Vâlceană

Calendarul simulărilor pentru testele naţionale şi BAC în 2017

Simularea evaluării naţionale pentru elevii claselor a VIII-a şi cea a examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a vor începe, pe 13 martie 2017, cu proba scrisă la limba şi literatura română, potrivit unui ordin aprobat de ministrul Educaţiei. Pe 13 martie a.c. sunt programate atât proba scrisă la limba şi literatura română pentru elevii claselor a VIII-a care susţin simularea evaluării naţionale, cât şi pentru cei din clasele a XI-a şi a XII-a care susţin simularea examenului de bacalaureat.
Elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor da pe 14 martie proba la limba şi literatura maternă atât pentru simularea evaluării naţionale, cât şi pentru simularea bacalaureatului. Pe 15 martie vor avea loc proba scrisă la matematică pentru simularea evaluării naţionale şi proba scrisă obligatorie a profilului pentru bacalaureat. Totodată, pe 17 martie va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării care va fi susţinută numai de elevii claselor a XII-a. Potrivit calendarului, toate rezultatele se vor afişa pe 31 martie.
Ordinul prevede că elevii claselor a VIII-a vor susţine simularea la limba şi literatura română, matematică şi limba şi literatura maternă. Elevii claselor a XI-a vor susţine simularea bacalaureatului la limba şi literatura română, matematică, istorie şi limba maternă. Elevii din clasele a XII-a vor fi verificaţi la limba şi literatura română, limba şi literatura maternă, pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, şi probe la alegere din matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie. Rezultatele elevilor vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ şi discutate individual cu aceştia.
Ordinul mai prevede că vor avea loc discuţii la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.