Meta
Realitatea Vâlceană

CAMPANIA “SUNT COOL ȘI FĂRĂ BULLYING!”: Activități PREVENTIVE în ȘCOLI

Săptămâna trecută la Școala Gimnazială Take Ionescu din Rm.Vâlcea au avut loc primele două activități preventive din Campania “Sunt Cool șifără bullying!” inițiată de I.P.J. Vâlcea prin Biroul Siguranță Școlară, în parteneriat cu unitatea de învățământ, Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea și C.J.R.A.E. Vâlcea. Au participat 38 de elevi, cadrele didactice de la orele respective, precum și consilierul școlar.

Perioada în care va fi implementată campania la Școala Gimnazială Take Ionescu, Rm. Vâlcea este noiembrie-decembrie 2022, activitățile urmând a fi desfășurate de Biroul Siguranță Școlară în cooperare cu Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Poliția mun. Rm. Vâlcea prin polțiștii de proximitate.

A fost stabilit un calendar al activităților preventive la clasele III-VIII, urmând a fi stabilite și activități de informare, precum și sedințe pentru părinți, ce se vor derula în unitatea de învățământ.

De asemenea, în perioada 31.10-05.11.2022 au fost continuate activitățile de prevenire în cadrul campaniei Biroului Siguranță Școlară “Violența nu este o soluție, răspunderea îți aparține!”, polițiștii fiind prezenți în rândul elevilor de la Colegiul Energetic Rm. Vâlcea, Școala Gimnazială Mihai Eminescu, Rm.Vâlcea, Școlile Gimnaziale din Ionești, Orlești, Stănești, Roești și Bunești.

Polițiștii le-au recomandat elevilor să adopte comportamente responsabile, săarate respect în jurul lor, să informeze de îndată cadrele didactice, părinții șiinstituțiile abilitate atunci când sunt victimele sau martorii unei agresiuni înșcoală.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.