Meta
Realitatea Vâlceană

Campania de plantări de arbori și arbuști a Piețe Prest este în plină desfășurare, cu accent pe cartierul „1 Mai”

Peste 120 arbori și mai bine de 800 arbuști au fost plantați pe domeniul public al municipiului în primele două luni ale acestui an de către echipele de la „Spații Verzi” din cadrul Piețe Prest SA.

Printre speciile de copaci ce vor înfrumuseța Râmnicul se numără arborele de mătase, cireșul japonez Amanogawa, magnolia, alături de nuci, mesteceni, platani, frasini sau tei, iar dintre arbuști merită amintiți „bulgărele de zăpadă”, diverse soiuri de trandafiri, lămâița, liliacul, călinul (viburnum), photinia, piracanta etc.

Locațiile de plantare au fost Parcul Zăvoi, bulevardul Tudor Vladimirescu, strada Maior V. Popescu, strada Depozitelor (zona ETA), dar și cartierul „1 Mai”, unde se află în plină desfășurare o activitate complexă de reabilitare a spațiilor dintre blocuri în cadrul căreia, pe lângă realizarea de trotuare perimetrale la blocuri, așternerea de gazon, amenajarea unui sistem automat de irigații, îmbunătățiri ale aleilor de acces, a iluminatului public etc. urmează să se planteze aproximativ 100 de noi arbori și 150 de arbuști, ceea ce va transforma zona de peste 20.000 mp din marginea râului Olănești într-o adevărată grădină, cu caracteristicile unui parc.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.