Meta
Realitatea Vâlceană

Campania IPJ de prevenire a furturilor auto. Protejaţi-vă autoturismul!

În municipiul Râmnicu Vâlcea, în perioada martie-mai 2014,  se desfăşoară campania de prevenire a furturilor din auto şi de componente din exteriorul autovehiculelor.

Acest segment de criminalitate a înregistrat creşteri în ultima perioadă, generând un sentiment de insecuritate în rândul populaţiei.

Întrucât gradul de victimizare este crescut, iar consecinţele sunt imediate şi directe,  se încearcă prin adaptarea măsurilor de prevenire şi acordarea unui plus de atenţie acestui gen de faptă, informarea şi conştientizarea cetăţenilor asupra modalităţilor de a evita să devină victime.

Analizele situaţiei înregistrate pe acest segment relevă faptul că zona urbană, mai ales municipiul Râmnicu Vâlcea, este preferată de infractori. Majoritatea acestor furturi sunt comise pe timpul nopţii, dar se acţionează şi în timpul zilei, profitându-se de neatenţia proprietarilor care lasă portierele neasigurate.

Referitor la modurile de operare, valorile sunt apropiate, furându-se aproape în mod egal din autovehicule, cât şi din exteriorul acestora, cele mai întâlnite fiind demontarea de componente auto, portieră neasigurată, forţare uşi şi încuietori, chei potrivite.

Obiectele sustrase de către autori în urma săvârşirii acestui gen de infracţiune sunt: oglinzi retrovizoare de la autoturisme marca BMW şi Volkswagen, baterii, roţi şi ştergătoare de parbriz, dala alte mărci auto, iar din interiorul autovehiculelor sunt sustrase bunuri precum genţi şi borsete, laptop şi alte obiecte electronice, dar şi combustibil din camioane.

Atenţie !!!

- Dacă auziţi un sistem de alarmă, nu treceţi nepăsător mai departe. Gândiţi-vă că ar putea fi autoturismul dvs.!

- În cazul în care constataţi că s-a comis un furt, nu umblaţi în maşină (puteţi distruge urmele), ci sesizaţi Poliţia!

- Nu rămâneţi indiferenţi dacă observaţi persoane suspecte la alte autoturisme!

- Nu fiţi indiferenţi la ce se întâmplă în jurul dumneavoastră, alăturaţi-vă POLIţIEI în lupta împotriva infractorilor!

Material realizat de Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Vâlcea.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.