Meta
Realitatea Vâlceană

Campanie civică “Donează Sânge, Dăruieşte Viaţă”, lansată de liberalii vâlceni

​Filiala Judeţeană a PNL lansează campania civică „Donează Sânge, Dăruieşte Viaţă”, în colaborare cu Centrul de transfuzie sanguină Vâlcea şi administraţiile publice locale conduse de edili liberali.
Prin această campanie PNL Vâlcea îşi doreşte să aducă în atenţia opiniei publice importanţa gestului de a dona sânge precum şi să contribuie la creşterea numărului cetăţenilor care vor dona, în condiţiile în care, atât la nivel naţional, dar mai ales la nivel judeţean, numărul celor care donează sânge a scăzut constant. Prima acţiune de acest gen a avut loc în localitatea Galicea, joi, 19 aprilie 2018.

Statisticile din anul 2017 arată că doar 60% din materialul sanguin necesar în spitalele româneşti este acoperit. Şi mai îngrijorător este faptul că doar 1,7% din populaţia României donează anual sânge, adică de aproape 4 ori mai puţin decât media europeană, ţara noastră fiind pe ultimul loc în Europa, în ceea ce priveşte numărul de donatori. Prin această campanie, PNL Vâlcea informează vâlcenii despre drepturile de care beneficiază donatorii de sânge, precum şi de efectele benefice ale stării de sănătate pe care donarea de sânge le are.

Reprezentanţii PNL Vâlcea îi îndeamnă pe toţi vâlcenii care îndeplinesc condiţiile de a dona sânge să facă acest gest, asigurându-i pe toţi cei interesaţi că nu există niciun risc pentru donator. PNL Vâlcea consideră că a dona sânge reprezintă un gest minunat prin care ajuţi pe cineva atuncicând are nevoie cel mai mult! Nu trebuie să uităm acest lucru, mai ales că statistic, fiecare om de pe planetă are nevoie, pe parcursul vieţii, cel puţin o dată de sânge.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.