Meta
Realitatea Vâlceană

Casa Olănescu, pericol public pentru trecători! Intervenţie de urgenţă în cazul imobilului degradat

Joi dimineaţă, 8 iunie a.c., Serviciul Public Administrare, Întreţinere Străzi – SPAIS – din cadrul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea a demarat o acţiune de eliminare a elementelor instabile de la Casa Olănescu.
Acţiunea a fost decisă de primarul Mircia Gutău la sesizările locuitorilor dinzonă şi la recomandarea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, având în vedere gradul mare de pericol reprezentat de acest imobil degradat, atât pentru pietonii care tranzitează zona, cât şi pentru elevii Seminarului Teologic din vecinătate: recent, ca urmare a ploilor dinultima perioadă, o grindă de lemn s-a rupt şi a existat un pericol real de accidentare a unui elev al seminarului.
Prezent la faţa locului, Mircia Gutău a declarat că, în calitate de primar, nu îşi permite perpetuarea niciunui risc la viaţa cetăţenilor municipiului şi, pentru că nu are posibilitatea de a sanţiona proprietarul clădirii pentru starea deteriorată în care se află – imobilul fiind, la acest moment, într-un litigiu prelungit -, a dispus începerea operaţiunilor de dislocare a elementelor din lemn ale Casei Olănescu.
În contextul meteorologic destul de nefavorabil, acţiunea esteestimată că se va derula pe parcursul a două zile, iar structura de lemn îndepărtată va fi inventariată şi depozitată în imediata vecinătate a clădirii. În urmă cu o lună, tot SPAIS amontat un gard de protecţie pe trotuarul de pe latura de Nord a clădirii, pentru a preîntâmpina accidentarea trecătorilor pe strada Antim Ivireanul.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.