Meta
Realitatea Vâlceană

Centrul Râmnicului intră în modernizări. Primăria are planuri mari, apreciate de unii, contestate de alții!

Proiectul are ca obiectiv specific reorganizarea și amenajarea spațiului public central din Municipiul Râmnicu Vâlcea, în vederea îmbunătățirii infrastructurii publice locale pietonale și rutiere.

Miercuri, 25 iunie a.c., ora 11.00, la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, a fost lansat  proiectul „Reorganizarea și amenajarea spațiului public central din Municipiul Râmnicu Vâlcea”, eveniment la care au participat viceprimarul Eduard Vârlan, alături de colegii de la Programe din cadrul Primăriei Râmnicului.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional, Axa prioritară 1 – ”Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor-poli urbani de creștere”, Domeniul major de intervenție 1.1 – „Planuri integrate de dezvoltare urbană”. El se subscrie Planului Integrat de Dezvoltare Urbană a Municipiului Râmnicu Vâlcea, fiind unul dintre proiectele individuale ce fac parte din acest plan și acoperă componenta de reabilitare a infrastructurii urbane a conceptului de dezvoltare urbană integrată susținut de Axa 1 din POR.

Contractul de Finanțare aferent proiectului a fost semnat în data de 26 februarie 2014, între Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Organismul Intermediar Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia și Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Râmnicu Vâlcea. Bugetul proiectului este de 65.807.863,60 lei inclusiv TVA, din care valoarea contribuției nerambursabile alocate este de 64.491.706,33 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 20 de luni, începând cu data de 27 februarie 2014. Lucrările care se vor realiza în cadrul acestui proiect constau în amenajarea spațiului public, prin păstrarea unei părți a actualei amenajări de tip parc cu spații verzi și amenajarea unei alte porțiuni ca spațiu liber de tip piață urbană. De asemenea, va fi construit un pasaj pietonal, care va subtraversa intersecția Calea lui Traian cu străzile Știrbei Vodă si Regina Maria. Totodată se va construi o parcare subterană sub strada Regina Maria”, a declarat viceprimarul Eduard Vârlan. Prin scopul propus, proiectul de față contribuie la dezvoltarea urbană integrată a Municipiului Râmnicu Vâlcea ca pol de dezvoltare urbană. (A.T.)

1 Comment for “Centrul Râmnicului intră în modernizări. Primăria are planuri mari, apreciate de unii, contestate de alții!”

  1. nu va scapa unul, cu banii-n mana

    acest pseudoproiect este o crima. singura utilitate este sifonarea a 14 mil euro. si cine ucide va fi ucis. o spune biblia. avantajul acestei defrisari de spatiu verde, de parca distrugerile din centru n-ar fi fost indeajuns, este pasivitatea suicidara a societatii, a ramnicenilor. cetatea nu este aparata de nimeni. nici macar de arhitectii cei mari (voit). este o crima arhitectonica, o continuare a distrugerii a spatiului verde. o uratire a chipului frumos al orasului. ni se doreste, li se doreste ramnicenilor un patrat tip spanzuratoare publica. se vrea a se face din putinul care mai are noima in oras ceva imposibil de translat/preluat: piateta tip burg transilvanean. noi, valcea, neavand nicio treaba cu acest stil arhitectonic, urbanistic. vom asista la taierea unor copaci superbi, la inlocuirea spatiilor verzi, gardurilor vii, arbustilor, palcurilor vegetatie plus flori, ronduri de flori, la inlocuirea unei frumuseti armonizate… cu beton, cu urat. o crima. si biblia spune: cine ridica sabia, de sabie piere. sa-i sature de bani multi. (solutii? fara numar si cu iubire fata de oras. sunt. exista. dar lacomia de bani a naimitilor e imensa. poate ca Dumnezeu vrea sa vada cat pot nemernicii distruge. ori, iconomia divina spune ca asa nelegiuire se lasa cu bataie, nu cu cearta. a lor fi-va toata bataia, de la Dumnezeu… pe care ei si toti aidoma lor, de la facere, „nu L-au cunoscut”). spune Dumnezeu: „razbunarea e a mea”

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.