Meta
Realitatea Vâlceană

Ceremonia de învestire a noului prefect al judeţului Vâlcea

Joi, 20 aprilie 2017, ora 13.00, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Vâlcea a avut loc învestirea lui Florian Marin, în funcţia de prefect al judeţului nostru. Alături de noul prefect s-au aflat şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, primarul Râmnicului Mircia Gutău, ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, directori de instituţii deconcentrate, consilieri judeţeni şi municipali, toţi parlamentarii PSD (Daniela Oteşanu, Vasile Cocoş, Eugen Neaţă şi Stefan Ovidiu Popa), dar şi primari din tot judeţul.

Aş vrea să îi mulţumesc domnului Radu Renga pentru activitatea pe care a desfăşurat-o în fruntea Prefecturii Vâlcea. Sunt convins că voi avea o foarte bună colaborare cu conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea, cu domnul preşedinte Constantin Rădulescu. Moştenesc un colectiv de elită la Prefectura Vâlcea alături de care vom putea să punem în practică cele trei principii care vor ghida activitatea instituţiei: egalitatea, eficienţa şi transparenţa. Mi-aş dori foarte mult ca perioada următoare să fie definitorie în ceea ce ne-am propus cu toţii să punem în practică”, a declarat proaspătul prefect, Florian Marin, după depunerea jurământului de credinţă.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu a specificat că va avea în continuare o comunicare bună cu presa locală, aşa cum a avut în toate funcţiile de conducere pe care le-a ocupat şi că va fi un funcţionar public echidistant alături de primarii din judeţ în activitatea pe care o desfăşoară evident, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean şi cu toţi factorii de decizie.
Consider că în timpul acestui mandat am reușit să parcurg, alături de colegii mei, dar și de reprezentanții structurilor și instituțiilor cu care am colaborat, în calitate de reprezentant al Guvernului, pași importanți în soluționarea problemelor acestui județ. Vreau să le mulțumesc tuturor pentru implicarea și pentru profesionalismul de care au dat dovadă în relația cu Instituția Prefectului. Mulțumesc, de asemenea, presei locale, pentru corectitudinea șipromptitudinea cu care a reflectat mesajele noastre. Instituția Prefectului trebuie să rămână, indiferent de succesiunea guvernărilor, un bastion al echilibrului și transparenței administrative”, a declarat Radu Renga, la final de mandat.
După cum v-am mai anunţat, pe 22 martie a.c., Guvernul a emis hotărârea prin care comisarul şef în rezervă Florian Marin este numit în funcţia de prefect al judeţului Vâlcea. Odată cu această hotărâre a fost dată şi cea de aplicare a mobilităţii pentru Radu Renga, care va fi inspector guvernamental.
Aurora Gherghina rămâne în funcţia de subprefect al judeţului Vâlcea.
Anemona Tănase

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.