Meta
Realitatea Vâlceană

CET Govora și-a întărit poziția la USG-CIECH Chemical Group unde a cumpărat acțiuni în valoare de 1,7 milioane lei

Se menține ponderea de peste 5% din capitalul social al USG

• Consilierii județeni vâlceni au decis, în ședința din 23 iunie a.c., mandatarea reprezentantului județului Vâlcea în Adunarea Generală a Acționarilor la SC CET GOVORA SA Râmnicu Vâlcea să aprobe cumpărarea de către SC CET GOVORA SA Râmnicu Vâlcea de la SC USG – CIECH Chemical Group SA a 6.800.000 acțiuni în valoare totală de 1.700.000 lei, prin avansarea efectivă a sumei respective în termen de 30 de zile de la data publicării Hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor a SC USG – CIECH Chemical Group SA din data de 24 iunie 2014.

• Achiziționarea unui număr suficient de acțiuni asigură menținerea cotei de peste 5% din capitalul social al SC USG – CIECH Chemical Group SA

Mihai Bălan, directorul general al CET Govora a declarat: „Nu se poate pierde această calitate importantă pe care o are CET-ul  în cadrul USG Ciech Chemical Group. Faptul de a fi acționar semnificativ îți dă dreptul de a bloca hotărâri care nu ne-ar avantaja sau a trece pe ordinea de zi a AGA anumite puncte de pe ordinea de zi care ne-ar putea fi favorabile. Practic, aceasta este o investiție de capital, care ne va da nouă o anumită siguranță”.

Ion Cîlea, președintele CJ, a declarat: Dacă CET Govora nu va mai fi acționar semnificativ la USG, se pot crea greutăți în recuperarea datoriei pe care polonezii o au la CET, așa că avem o siguranță”. (detalii aici)

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.