Meta
Realitatea Vâlceană

CET Govora, politizat în mod egal de PSD şi PNL

Războiul politic dintre PSD şi PNL intră în zona penală. Social-democratul Constantin Rădulescu a decis să-i acţioneze în judecată pe liberali, după ce aceştia l-au acuzat că a intervenit în chestiunea disponibilizărilor de la CET Govora. Noul preşedinte al Consiliului Judeţean vrea să le ceară liberalilor să-şi probeze acuzaţiile în sala de judecată şi, fie vorba între noi, acest lucru va fi aproape imposibil. Una e să zici că cineva a făcut ceva, alta e să demonstrezi că acest lucru s-a întâmplat.
Povestea este destul de simplă. Se ştie că în societăţile de stat, cel puţin jumătate dintre angajaţi primesc salarii doar pentru că sunt protejaţi de diverse partide. Găsim peste tot pesedişti şi liberali, între ei nefiind nicio diferenţă. Sunt cazuri în care nici măcar şefii de instituţii n-au curaj să sancţioneze anumiţi angajaţi, doar pentru că aceştia au fost aduşi acolo de politicieni. Este o realitate pe care nu o poate nega nimeni. PSD şi PNL au îndopat până la refuz organigramele societăţilor de stat şi ale instituţiilor publice cu fel şi fel de lipitori de afişe, cu soţii, amante, copii şi prieteni. Ani de-a rândul, structurile de stat au fost transformate în culcuşuri calde pentru pilele de partid.
Aşa s-a întâmplat şi la CET Govora. În orice birou te-ai duce, găseşti protejaţi politic. Nici nu mai contează cine este pesedist sau liberal, cu toţii au dus-o foarte bine. Acum, când se dau afară sute de oameni, apar problemele. Să ne mai mirăm că Rădulescu este acuzat că a intervenit în problema disponibilizărilor? Este doar o consecinţă a unei practici păguboase, care a contribuit masiv la falimentarea CET. De unde să plăteşti lunar mii de salarii grase unor fătuci care nu fac altceva decât să plimbe nişte hârtii de colo-colo? De unde să achiţi lefuri babane unor funcţionari care cât este ziua de lungă joacă Candy Crush, uitându-se la ceas să vadă cât mai este până când trebuie să rupă uşa ca să plece acasă? Cu bună ştiinţă, bugetele au fost mulse continuu, pentru ca mii de oameni să aibă locuri de muncă, salarii bune, prime de sărbători şi tichete de masă. Da, la un moment dat, bugetele crapă. Şi atunci apare scandalul. Se vor mai întâmpla astfel de lucruri, fiţi fără grijă şi de fiecare dată cineva se va găsi să arate cu degetul.
Din punctul nostru de vedere, toate partidele sunt vinovate pentru politizarea firmelor de stat şi a instituţiilor publice. În mod normal, toţi politicienii ar trebui să răspundă în faţa legii pentru că au încurajat o astfel de practică păguboasă. Nu se va întâmpla însă acest lucru şi vom asista pe mai departe la acuzaţii politicianiste de doi bani, care uneori se sfârşesc în instanţă. În realitate, pe nimeni nu ajută aşa ceva. Este doar circ ieftin, bun să prostească naivii.
Anemona Tănase

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.