Meta
Realitatea Vâlceană

Chiar dacă e zăpadă tot se ia şi foc! Incendiul de la Runcu, stins de pompierii ISU

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru al judeţului Vâlcea au intervenit în data de 28.01.2014, la ora 6.47 pentru stingerea unui incendiu produs în localitatea Runcu, satul Valea Babei, în gospodăria Angelei G.

Flăcările s-au declanşat la nivelul acoperişului construit din lemn. Din cauza materialelor combustibile din componenţa zidurilor şi a tavanului (lemn şi cercuială), flăcările s-au extins cu repeziciune. Până la stingerea incendiului, flăcările au distrus structura acoperişului, plafonul din lemn precum şi mobilierul dintr-o cameră.

După aproximativ două ore de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să cuprindă şi alte bunuri din gospodărie.

Estimările efectuate arată că valoarea pagubelor totalizează aproximativ 20.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate aproximativ 20.000 de lei. Conform cercetărilor, incendiul s-ar fi declanşat de la coşul pentru evacuarea fumului neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile din componenţa plafonului.

În ultimele 24 de ore, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru 24 de situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit în localităţile Lădeşti, Măciuca, Drăgăşani, Ocnele Meri, Roşiile, Câineni, Guşoeni, Voiceşti, Grădiştea, Pietrari, Creţeni, şi Râmnicu Vâlcea pentru: dureri de cap, ameţeli şi vărsături, dureri lombare, dureri la membrele inferioare şi superioare, dureri la coloana cervicală, stări generale de rău şi o plagă la braţ cu hemoragie.

După acordarea primului ajutor calificat, pacienţii au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.