Meta
Realitatea Vâlceană

CIECH Soda România lansează lucrările la un Sistem inteligent de monitorizare a consumului de energie

CIECH Soda România lansează, astăzi, 26 septembrie 2018, activitățile pentru realizarea unui sistem inteligent de monitorizare a consumurilor energetice. Proiectul reprezintă o investiție totală de 1.353.559,45 lei și este finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, Axa prioritară 6, cu suma de 918.300 lei, reprezentând finanțare nerambursabilă. Suma de 435.259,45 lei, necesară pentru acoperirea integrală a costului proiectului va fi asigurată de CIECH Soda România.
Sistemul inteligent de monitorizare a consumurilor energetice presupune achiziționarea și montarea a 77 de contoare și, respectiv, 231 de transformatoare de curent care vor permite măsurarea consumului de energie până la nivel de echipament. În același timp va fi construită o infrastructură IT, constând din rețea de fibră optică, echipamente de comunicație (concentratoare de date, switch-uri). De asemenea, va fi dezvoltată o aplicație care permite conectarea tuturor punctelor de măsurare, urmărirea în timp real a consumului și generarea de rapoarte.

„Economisirea energiei este atât un obiectiv de afaceri cât și unul care vizează comunitatea în general. Din perpectiva afacerilor reușim să devenim mai competitivi dacă ținem costurile sub control. Din perspectiva comunității reușim să folosim mai puține resurse și să diminuăm impactul utilizării acestora. Fără să urmărim în detaliu cât cheltuim nu vom ști cât și cum să economisim. De aceea am lansat acest proiect, pentru a putea găsi soluții de intervenție țintite și fără a antrena resurse noi”, spune Witold Urbanowski, directorul CIECH Soda România.

Compania și-a propus, prin acest proiect, reducerea intensității electro-energetice cu 0,6 %, respectiv 95,22 kgep/1000 EURO, și reducerea indirectă a emisiilor cu efect de seră cu 159,44 tone de CO2, în cinci ani de la finalizarea investiției. Economia care se va realiza este echivalentă cu consumul de energie a 300 de apartamente într-un an. Darea în funcțiune a sistemului este planificată pentru sfârșitul lunii iunie 2019.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.