Meta
Realitatea Vâlceană

Circulaţia rutieră pe Transalpina, drumul care ajunge la cea mai mare altitudine din România, deschisă, dar cu restricţii!

Pe 29 mai, unul dintre cele mai frumoase drumuri din țară, Transalpina, s-a deschis, dar cu restricţii!
„Din cauza vizibilității reduse (ceață densă) accesul autovehiculelor în intervalul orar 20:00 – 07:00 este strict interzis. Având în vedere dificultatea acestui traseu (multiple curbe periculoase și altitudinea ridicată), viteza maximă de circulație pe sectorul de drum menționat este de 30 km/h. Accesul pe acest tronson de drum este permis doar autovehiculelor cu tonaj mai mic sau egal de 7,5 tone”, se arată într-un comunicat remis de CNAIR.
Dupa avizul de comisiei de specialisti de la sectiile de Drumuri Nationale si reprezentanti ai Politiei Rutiere din Valcea si Gorj ,am participat la limita dintre cele doua judete, alături de prefectul de Gorj, domnul Adrian Ciprian Florescu și de directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova,domnul Bogdan Bratu, la deschiderea unuia dintre cele mai frumoase drumuri din tara,Transalpina…
Consider de bun augur, pentru turismul din stațiunile Voineasa și zona Vidra-Obarsia Lotrului, deschiderea acestei importante cai de acces,înainte cu câteva zile de mini-vacanta de Rusalii
”, a declarat prefectul judetului Valcea, Florian Marin.
Protocolul de receptie a drumului a fost semnat de reprezentantii Companiei Nationale de Drumuri- Regionala Craiova si Politia Rutiera din Gorj si Valcea, in prezenta ptefectilor celor doua judete, jandarmerie, jandarmerie montana si serviciul Salvamont.
Transalpina este drumul care ajunge la cea mai mare altitudine din Romania, are o lungime de 148 km și tranzitează judeţele Gorj, Alba, Vâlcea şi Sibiu.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.