Meta
Realitatea Vâlceană

CJ Vâlcea speră să organizeze o nouă dezbatere pe tema construirii autostrăzii

Luni, 23 noiembrie 2015 , la iniţiativa Consiliului Județean Vâlcea a avut loc dezbaterea publică pe tema alegerii variantei optime pentru județul Vâlcea a autostrăzii Sibiu-Pitești.
La eveniment au fost invitaţi reprezentanţii Companiei Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).
Pentru finalitatea şi concretizarea discuţiilor ce au avut loc, instituţia noastră a transmis o solicitare către toate organismele implicate în realizarea autostrăzii Sibiu – Piteşti, pentru emiterea în scris a punctelor de vedere referitor la variantele acestui proiect. Funcţie de celeritatea cu care vom primi toate răspunsurile, ulterior, materialele vor fi trimise Companiei Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) cu scopul de a clarifica problemele legate de selectarea traseului optim pentru judeţul Vâlcea al autostrăzii.
În situaţia în care CNADNR va manifesta disponibilitate pentru încă o delegare a reprezentanţilor acestei companii, Consiliul Judeţean Vâlcea are în vedere să organizeze o nouă dezbatere publică pe tema celor cinci variante propuse ca urmare a revizuirii şi actualizării studiului de fezabilitate al segmentului de autostradă ce va fi construit între Sibiu şi Piteşti, prin judeţul Vâlcea.
Departamentul de Comunicare al Consiliului Județean Vâlcea
Politicieni, rezolvaţi problema autostrăzii sau vă luaţi adio de la voturile noastre!!
Americanii au cheltuit vreo 6 miliarde de dolari ca să trimită un echipaj pe Marte iar România a spart 8,5 miliarde de euro ca să facă o autostradă. Suntem daţi dracu’ când ne luăm la întrecere cu lumea civilizată la tocat bani aiurea. Ar trebui să primim un premiu pentru incompetenţă şi hoţie, că merg bine mână-n mână.

România se pregăteşte să facă o nouă mare tâmpenie. Autostrada Piteşti – Sibiu se va construi în următorii 5 ani fără să traverseze şi capitala Vâlcii. Parcă am fi o comună nenorocită, nici măcar nu s-a luat în calcul varianta ca autostrada să se apropie la o distanţă rezonabilă de Râmnic.
Da’ ce e mă aici, leprozerie? Ce era aşa greu să includeţi Râmnicu Vâlcea pe traseul autostrăzii, chiar era imposibil să încercaţi măcar a scoate din foame o zonă care mai are un pic şi crapă? Vi se pare că aici s-a răsturnat căruţa cu proşti, că Râmnicu Vâlcea este noul Caracal?
Sunt convinsă că „specialiştii” de la Bucureşti nu dau doi bani pe ce cred cetăţenii din Vâlcea despre magistrala lor realizare. Au venit la dezbaterea publică de la Consiliul Judeţean cu gândul la drumul de întoarcere. Ţineau capetele în jos, ca şi cum le-ar fi fost ruşine că trebuie să dea unui întreg oraş vestea că s-a decis să fie şters cu guma de pe harta României civilizate. Băi oameni buni, nu d-aia aţi bătut atâta drum până aici, ca să staţi cu ochii în podea. Credeam că este vorba despre o dezbatere publică, nu despre o decizie deja luată la Bucureşti. Pentru ce s-a mai organizat tot tămbălăul de la Consiliul Judeţean, n-am înţeles. Cred că doar aşa, ca să fim luaţi peste picior. Uite bă, venim la voi acasă, ne facem că vă întrebăm ce părere aveţi dar tot ce vrem noi facem. Mai bine stăteaţi acasă!
Întâlnirea asta nenorocită o să rămână multă vreme în amintirea oraşului drept una dintre cele mai ruşinoase din istoria sa. Un motiv aveam şi noi să sperăm că se va schimba ceva în viaţa noastră şi s-a ales praful. Băieţii ăia în costum nu dau doi bani pe ce credem noi, doar bifează o obligaţie. Ei nu stau aici, nu îşi duc copiii la şcoală în Râmnicu Vâlcea, nu sunt nevoiţi să se confrunte în fiecare zi cu greutăţile inerente pe care le implică un oraş sărăcit de corupţie. Nu ştiu cum este să nu ai nicio perspectivă, să te bucuri la un salariu minim pe economie, ca şi cum l-ai fi prins pe Dumnezeu de picior.
Şi acum stau să mă întreb ce vor face politicienii pe care îi plătim cu sute de milioane pe lună ca să reprezinte interesele judeţului şi oraşului. Gata, se vor spăla pe mâini şi îşi vor vedea mai departe de treburile lor personale, aşteptând în continuare să le intre în conturi salariile ameţitoare, sau, din contră, se vor agita şi îi vor presa pe guvernanţi să-şi întoarcă feţele către acest judeţ? Dacă într-adevăr mai au vreun pic de dragoste faţă de Vâlcea, care i-a trimis în Parlament, în Consiliul Judeţean, Prefectură şi primării, ar trebui să se ducă la guvern, să-şi pună corturile pe iarba din faţa Palatului Victoria şi să nu se întoarcă acasă până nu rezolvă problema. Dacă altfel nu se poate, trebuie să apeleze la soluţii extreme. Patria le va fi veşnic recunoscătoare. Altfel, să nu-i mai vedem pe aici că vin şi ne cerşesc voturile!

Anemona Tănase

2 Comments for “CJ Vâlcea speră să organizeze o nouă dezbatere pe tema construirii autostrăzii”

  1. ion

    …si cu autostrada prin buricul targului ce-o sa facem!?; ca de oprit pe aici vreun investitor chior – slaba perspectiva ; fiecare face o evaluare a locului si cand afla ca aici primarii au cazier si implicit toata administratia e o cloaca, ca ne mandrim cu golanii care fura pe net (hackerville !!!!!!!!!), ca urbea e varza din cauza incompetentei, prostiei si lacomiei, e firesc ca se opresc la…Caracal. Poate s-o faca pe aici ca sa aiba domnii romi de unde ciordi ceva parapeti.

  2. ion

    PS. Ochii deschisi cand votam ca si asa suntem de toata panorama !!

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.