Meta
Realitatea Vâlceană

Comunicat APM Vâlcea: Viza anuală pentru autorizația de mediu si autorizația integrată de mediu se vor obține eșalonat

Conform noilor precizări legislative, autorizația de mediu si autorizația integrată de mediu își păstrează valabilitatea pe toată perioada în care beneficiarii lor obțin viza anuală.

Astfel, în cazul în care dețineți autorizație de mediu/autorizație integrată de mediu nu mai este obligatorie solicitarea reautorizării și obținerea unei noi autorizații, fiind însă necesară vizarea anuală a autorizației existente.

Anexa la Ordinul viceprim-ministrului, ministrul mediului, nr. 1.171/2018 privind aprobarea Procedurii pentru aplicarea vizei anuale a autorizaţiei de mediu şi autorizaţiei integrate de mediu, se modifică şi se completează prin Ordinul 324/2019, intrat în vigoare la data de 12 aprilie 2019, după cum urmează:

Pentru autorizaţiile de mediu şi autorizaţiile integrate de mediu cu data de emitere până la data de 31 august, titularii solicită viza anuală începând cu anul 2020.

Pentru autorizaţiile de mediu şi autorizaţiile integrate de mediu cu data de emitere după data de 1 septembrie, titularii solicită viza anuală începând cu anul 2019.

Autorizaţiilor de mediu şi autorizaţiilor integrate de mediu care au obţinut viza anuală la data emiterii prezentului ordin nu li se aplică prevederile de mai sus.

Pentru autorizaţiile de mediu şi autorizaţiile integrate de mediu care nu au obţinut viza anuală se aplică prevederile art. 17 alin. (3) şi (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 265/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.