Meta
Realitatea Vâlceană

CONTROALE ale ITM VÂLCEA în domeniul CONSTRUCȚIILOR și ÎNTREȚINEREA și REPARAREA AUTOVEHICULELOR

În perioada 18-23.05.2020 s-au efectuat acțiuni de control in domeniul relaţiilor de muncă in cadrul Campaniei Naționale privind identificarea muncii nedeclarate la angajatorii care iși desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor- cod CAEN 41,42,43 și întreținerea și repararea autovehiculelor – cod CAEN 452

OBIECTIVELE CAMPANIEI

Inspectoratul Teritorial de Muncă Vâlcea a efectuat acţiuni de control inopinat pe santierele din municipiul Rm. Vâlcea, Drăgasani, Băile Olănesti, Călimăneşti , Brezoi cât şi la locaţiile identificate pe traseele de deplasare ale inspectorilor de muncă, fiind controlați 38 de angajatori. In controalele efecuate, la 6 angajatori au fost identificate 11 persoane aflate in situația de muncă nedeclarată, fiind sanctionati contravenţional cu amenda in valoare totală de 210000 lei.

La un angajator s-a constatat plata unui salariu mai mic decât cel minim garantat in plata prevăzut de lege, fiind dispusa masura de punere in conformitate cu prevederile legale si aplicată amendă contravențională in valoare de 300 lei .

In controalele efectuate au fost constatate 82 de neconformităţi, fiind dispuse masuri de remediere cu termene ferme de realizare .

Acțiunile de control vor continua, având ca obiectiv verificarea modului de realizare a măsurilor dispuse.

Inspector Șef adjunct relații de muncă, Livia Mariana Drugan

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.