Meta
Realitatea Vâlceană

Controale intensificate în luna decembrie în județul nostru: Comercializarea cărnii de porc, sub stricta observație a medicilor veterinari ai DSVSA

Persoanele care sacrifică porcii pentru consumul propriu au obligația de a testa această carne la laboratoarele sanitar veterinare.

În această perioadă, conducerea Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea a demarat o serie de controale care au în vedere verificarea calității cărnii oferite spre comercializare, mai ales că Sărbătorile de Iarnă se apropie.

Astfel, conform celor declarate de dr. Mihai Miclea, directorul executiv al DSVSA Vâlcea, toată carnea existentă la această dată în rafturile magazinelor și care a fost controlată de inspectorii sanitari veterinari este conformă cu legislația în vigoare.

DSVSA Vâlcea pentru perioada următoare are în vedere supravegherea preventivă a sacrificărilor de porci, respectiv prin faptul că la nivelul unităților sanitar veterinare pe care noi le avem în teritoriu să existe o permanență, alături de afișarea numărului de telefon al persoanei care se va ocupa de examinarea probei aduse. Astfel, pentru a se examina și a se pune un diagnostic corect în ceea ce privește carnea de porc, este necesar ca cel care a sacrificat animalul să aducă 100 – 150 de grame, care trebuie să fie luată din mușchii intercostali și din mușchii de la cap. Aceas analiză costă 9 lei, dar trebuie avut în vedere faptul că prin această analiză se poate evita o îmbolnăvirea care poate cauza mult mai mult“, ne-a declarat dr. Mihai Miclea, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea.

Persoanele care sacrifică de Crăciun porci se pot adresa direct medicilor vetrinari din teritoriu, fără a mai fi nevoie  ca ei să vină la sediul DSVSA din Râmnicu Vâlcea, pentru realizarea acestei analize.

De asemenea, dr. Mihai Miclea, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea atrage atenția vâlcenilor să cumpere carnea pentru Sărbătorile de Crăciun numai din magazinele și locurile special amenajate și autorizate din punct de vedere sanitar veterinar,  consumatorul având siguranța că acel produs este conform cu legislația sanitar veterinară.

Carmen CĂLIN

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.