Meta
Realitatea Vâlceană

Coplata va fi introdusă de la 1 aprilie

Începând cu 1 aprilie 2013, toţi pacienţii români vor plăti la externarea din spital între 5 şi 10 lei. După ani de dezbateri şi nenumărate amânări, coplata este introdusă în sistemul de sănătate. Tot din prima zi a lunii aprilie, trebuie introduse în spitale şi chestionarele pentru pacienţi.

Coplata va fi introdusă de la 1 aprilie

Pacienţii vor plăti, la fiecare externare, începând cu 1 aprilie, indiferent de zilele petrecute în spital o taxă cuprinsă  intre 5 si 10 lei.

Sunt spitale care deja au fixat coplata. De exemplu, pacienţii care vor ajunge la Spitalul de Urgenţă din Alba vor scoate din buzunar 5 lei, iar cei care merg la Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş vor achita la externare 7,5 lei.

Coplata la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava este 5 lei, a stabilit Consiliul director al unităţii medicale, iar managerul spitalului a estimat că dintre persoanele care se internează doar 10-15 la sută vor achita această taxă, restul încadrându-se în categoria celor exceptaţi de la plată.

Taxa a fost stabilită la suma de 10 lei.

Vor fi exceptaţi de la coplată bolnavii cronici care sunt integraţi în programele naţionale, dar şi gravidele, copiii şi pensionarii cu o pensie mai mică de 740 de lei.

Tot cu 1 aprilie vor fi introduse în spitale şi chestionarele de satisfacţie, astfel pacienţii vor completa aceste formulare la externare şi îşi vor putea spune părerea cu privire la calitatea serviciilor oferite în spitalul respectiv.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.