Meta
Realitatea Vâlceană

Constantin Rădulescu, LĂMURIRI și DEZVĂLUIRI, după ședința CONSILIULUI JUDEȚEAN

După ședința consilierilor județeni de miercuri, 25 ianuarie 2023, președintele CJ, Constantin Rădulescu a susținut o conferință de presă în care a făcut declarații clare referitoare la alunecarea de teren, pe DJ 658-Muereasca, din apropierea Mănăstirii Frăsinei, la împărțirea banilor pentru primăriile din județ, necesitatea deschiderii clinicii de radioterapie (în luna mai 2023), atât de importantă pentru pacienții oncologici din Vâlcea care sunt nevoiți să se deplaseze în alte orașe pentru efectuarea ședințelor etc.

Cu Dumnezeu și natura nu te pui!
“Chiar dacă unii s-au bucurat de minivacanță, pentru noi au fost niște zile grele, așa cum știți, m-am deplasat pe drumul județean 658, unde, precipitațiile abundente din ultimele zile au produs o alunecare de teren, chiar în apropierea Mănăstirii Frăsinei.
În urmă cu 12 ani, în această zonă s-a realizat o lucrare de stabilizare a zonei, însă ploile abundente au dus la înfundarea drenurilor, creându-se o diferență de nivel, ceea ce a dus la deteriorarea platformei drumului pe o lungime de cca 50 m.
Au fost alături de mine, la fața locului, prefectul județului- Mihai Oprea, primarul comunei Muereasca- Ion Ungureanu, reprezentanți ai ISU și IPJ Vâlcea, precum și de la RAJDP, cărora le mulțumesc pentru promptitudine și pentru că au luat măsuri imediate în vederea rezolvării acestei situații neplăcute”, a explicat președintele Constantin Rădulescu.

Bugetul INSUFICIENT acoperă doar 5,5% din necesarul primăriilor din județ

De asemenea, acuzat de liberali că a împărțit discreționar fondurile pentru primării, președintele Constantin Rădulescu a accentuat ideea că sumele pentru UAT-uri sunt insuficiente, acoperă doar 5,5%, dar întotdeauna a ținut cont de priorități și nu le-a împărțit pe criterii politice, afirmând că are o colaborare foarte bună cu primarii și pune accent pe susținerea programelor locale și de infrastructură care necesită cofinanțare.
„Am încercat să distribuim sumele în mod echilibrat, dar aşa cum am spus, acestea nu răspund decât într-o mică parte necesarului solicitat de UAT-uri”, a explicat Constantin Rădulescu.

Sediu nou ultramodern pentru Consiliul Județean, un proiect ambițios care ar rămâne peste generații

De asemenea președintele CJ a anunțat si intenția de a muta sediul Consiliului Județean în locația actuală a DGASPC unde sunt câteva mii de mp de teren, un proiect ambițios cu maxim de etaje,P+12 dacă zona dă voie, o clădire modernă care să cuprindă toate direcțiile subordonate (birouri și arhive), ba chiar și un heliport.
“Nu putem ține în centrul orașului niște clădiri dărăpănate, vechi, în care se desfășoară activitatea acum în condiții improprii inclusiv activitatea DGASPC. Atunci inclusiv DGASPC-ul va funcționa în noua clădire pe care intenționăm s-o construim și să rămână peste generații”, a mai afirmat președintele Constantin Rădulescu.

Anemona TĂNASE

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.