Meta
Realitatea Vâlceană

Cristian Buican: Perișani, localitate cu două evenimente importante în istoria României

De numele localității Perișani, din județul nostru, se leagă două momente de maximă importanță în istoria poporului român. Primul este victoria de la Posada din 1330 a Țării Românești împotriva Ungariei; această victorie a armatei valahe, condusă de Basarab I, împotriva lui Carol Robert de Anjou a fost un moment fondator al actului de independență a Țării Românești.
Al doilea moment îl reprezintă luptele de la Perișani purtate de ostașii români în octombrie 1916 împotriva Imperiului Austro-Ungar. Într-un arc temporal de aproape 6 secole, cele două confruntări fac dovada eroismului românilor în confruntarea lor cu ocupantul ungar/austro-ungar. După revoluție, comunitatea locală din Perișani, într-un proces de afirmare de sine a românilor, omagiază aceste evenimente prin organizarea de manifestări cultural artistice și religioase.
Anul acesta evenimentele vor avea loc sâmbătă, 13 noiembrie, cu începere de la ora 11:00, la căminul cultural, prin deschiderea ședinței festive a Consiliului Local, iar la final vor fi depuse coroane la statuia lui Basarab I – Întemeietorul și la cimitirul eroilor din localitate; autoritățile locale îi invită pe cetățeni să participe la sărbătoare și să onoreze jertfa străbunilor noștri.

Liberalii, ca purtători ai tradiției naționale, cinstesc memoria și faptele de arme ale strămoșilor, prin participarea unei largi delegații la acest eveniment. Din partea filialei Partidului Național Liberal Vâlcea vor fi prezenți la Perișani președintele PNL Vâlcea, deputat Cristian Buican, parlamentarii Claudia Banu, senator, și Laurențiu Cazan, deputat, dar și consilierii județeni și locali ai Partidului Național Liberal.
Ne înclinam cu respect fruntea în fața jertfei înaintașilor noștri.

Filiala PNL Vâlcea

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.