Meta
Realitatea Vâlceană

Cristian Buican salută decizia majorităţii deputaţilor de a vota în Parlament legea votului prin corespondenţă

Miercuri, 28 octombrie 2015, Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind votul prin corespondenţă, act normativ ce stabileşte modalitatea prin care cetăţenii români plecaţi în alte ţări pot vota pentru alegerile parlamentare. Adoptarea votului prin corespondenţă reprezintă un succes al Partidului Naţional Liberal, care, în conformitate cu promisiunile făcute şi cu aşteptările diasporei româneşti, a reuşit să impună pe agenda publică acest subiect şi implicit să ofere cetăţenilor români aflaţi în afara graniţelor ţării, posibilitatea să îşi exprime opţiunea de vot.
Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican (foto), salută decizia majorităţii deputaţilor de a vota acest important proiect de lege şi îşi exprimă speranţa că prevederile acestui act normativ, care în prezent oferă posibilitatea de a vota prin corespondenţă doar la alegerile parlamentare, să fie extins şi pentru alegerile europarlamentare şi prezidenţiale şi de ce nu chiar şi pentru alegerile locale.
Parlamentarul liberal consideră că adoptarea acestui proiect de lege reprezintă o victorie a Partidului Naţional Liberal, care, prin nenumăratele luări de poziţie, prin presiunea pusă pe coaliţia de guvernare, prin greva japoneză parlamentară şi prin solicitările publice, a reuşit să impună acest subiect pe agenda publică şi să adopte acest proiect de lege.
Deputatul Cristian Buican este de părere că Legea votului prin corespondenţă reprezintă una din garanţiile oferite cetăţenilor români aflaţi în afara graniţelor că îşi vor putea exprima mult mai uşor -comparativ cu alegerile trecute- opţiunea de vot, dacă doresc. Legea votului prin corespondenţă reprezintă şi îndeplinirea unei promisiuni asumate de către Partidul Naţional Liberal, în concordanţă cu aşteptările diasporei româneşti şi o reparaţie morală a celor care la alegerile prezidenţiale nu au putut să îşi exprime opţiunea de vot, din cauza intereselor meschine ale reprezentanţilor PSD.
Legea votului prin corespondenţă reprezintă o promisiune a preşedintelui Klaus Iohannis asumată şi de către Partidul Naţional Liberal, care iată, devine realitate. Sper doar ca cei de la PSD să nu fie parşivi şi împreună cu cei de la UDMR să facă jocurile la Curtea Constituţională. Iată că presiunea publică, luările de poziţie, greva japoneză şi celelalte acţiuni întreprinse de PNL pentru adoptarea acestei legi au dat roade şi acum avem cadru legal necesar pentru ca toţi românii, indiferent unde se află, să îşi exprime votul. Din păcate, din cauza celor de la PSD, care din păcate deţin majoritatea împreună cu aliaţii săi, legea aceasta prevede că doar la alegerile parlamentare se vota prin corespondenţă, cu toate că era corect şi normal să includem şi alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale. Ba mai mult, eu cred că ar trebui ca şi la alegerile locale să se poată vota prin corespondenţă. Din păcate, deocamdată am reuşit să adoptăm această lege a votului prin corespondenţă doar pentru alegerile parlamentare, dar PNL îşi asumă să modifice legea şi pentru celelalte tipuri de scrutine” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.